Για απόπειρα κατασκοπείας υπέρ της Κίνας καταδικάστηκε Αμερικανός

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 20:47
A- A A+

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών επειδή επιχείρησε να ενταχθεί στη CIA με σκοπό να κατασκοπεύει υπέρ της Κίνας καταδικάστηκε ένας άνδρας από το Μίσιγκαν.

Ο 29χρονος Γκλεν Σράιβερ δήλωσε τον Οκτώβριο ένοχος για την κατηγορία της συνωμοσίας για την παράδοση πληροφοριών σχετικών με την εθνική άμυνα, αφού είχε παραδεχτεί ότι συναντήθηκε με Κινέζους αξιωματούχους τουλάχιστον 20 φορές και πληρώθηκε με το ποσό των 70.000 δολαρίων.

Κατά την ακρόαση για την έκδοση απόφασηε ο Σράιβερ δήλωσε ότι πήρε την απόφαση να κατασκοπεύσει για την Κίνα και «κάπου στο δρόμο συμπορεύτηκε με τους λάθος ανθρώπους».

Ο δικαστής Λάιαμ Ο'Γκρέιντι του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και άλλα δύο χρόνια υπό επιτήρηση. «Ο κύριος Σράιντερ πούλησε την πατρίδα του και επιδίωξε κατ' επανάληψη να βρει μια θέση στις υπηρεσίες πληροφοριών για να παρέχει απόρρητες πληροφορίες στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», ανέφερε ο εισαγγελέας Νιλ Μακμπράιντ.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές ο Σράιβερ συνελήφθη πριν ξεκινήσει να εργάζεται για τη CIA και δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή