Νέα διαδήλωση σήμερα στην Τυνησία

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 11:26
A- A A+

Νέα διαδήλωση έχει προγραμματισθεί για σήμερα στο κέντρο της Τύνιδος, καθώς η Τυνησία τιμά τη δεύτερη ημέρα εθνικού πένθους στη μνήμη των θυμάτων της «επανάστασης του γιασεμιού».

Κύριο σύνθημα της διαδήλωσης θα είναι η αντίθεση στην επανεγκατάσταση αυλικών του προηγούμενου καθεστώτος στην παρούσα μεταβατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μοχάμαντ Γανούσι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, αγρότες κατέλαβαν αγρόκτημα στα δυτικά της Τύνιδος, το οποίο είχε κατασχέσει ανηψιός του έκπτωτου προέδρου Ζιν ελ Αμπεντίν Μπεν Αλι.

Περίπου δέκα χωρικοί έχουν ξεκινήσει κατάληψη του αγροκτήματος, κοντά στη Μπέζα (105 χλμ δυτικά της Τύνιδος), που είχε απαλλοτριωθεί από τον Σοφιάν Μπεν Άλι και ζητούν να τους επιστραφούν οι παλαιές τους ιδιοκτησίες, τις οποίες είχε σφετερισθεί ο ανηψιός του πρώην προέδρου, αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

«Ο Σοφιάν είναι ένας κλέφτης. Είχε στείλει ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις για να μας διώξουν με δακρυγόνα και ραβδιά, διότι εμείς διαμαρτυρόμασταν κατά της απαλλοτρίωσης αυτής», δήλωσε ένας από τους αγρότες.

Χθες, το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τη σύλληψη 33 μελών της οικογένειας του Μπεν Αλι και της συζύγου του Λέιλα Τραμπέλσι, χωρίς να ανακοινώνει ωστόσο την ταυτότητα των συλληφθέντων -εξόν από αυτήν του Ιμέντ Τραμπέλσι, ανηψιού της Λέιλα, ο οποίος έως τότε εθεωρείτο νεκρός.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή