Νέος κύκλος συναντήσεων για τις αστικές συγκοινωνίες

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 12:34
A- A A+

Νέο κύκλο συναντήσεων με τα συνδικάτα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ξεκινά τη Δευτέρα η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με στόχο την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των συγκοινωνιών εντός του Φεβρουαρίου.

Χθες, η πρώτη αναγνωριστική συνάντηση του σωματείου των οδηγών της ΕΘΕΛ με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Χ. Τσιόκα, ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας τη Δευτέρα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση όπου θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ο πρόεδρος της ΕΘΕΛ, Νίκος Κουλουμπαρίτσης, εξέφρασε την αντίθεσή του για τις 640 μετατάξεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τη εξυγίανση του ΟΑΣΑ και δήλωσε πεπεισμένος ότι οι αυξημένες τιμές των εισιτηρίων θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά λαθρεπιβίβασης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα στο υπουργείο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο μετρό, το τραμ και του ΗΛΠΑΠ. Επίσης, αναμένεται να επισκεφθούν το ΥΠΥΜΕΔ και οι συνδικαλιστές του ΗΣΑΠ, οι οποίοι και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Αεροπορία και τρένα

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Συλλόγων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας εξήγγειλε νέα 24ωρη απεργία για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της ΥΠΑ και άλλες διατάξεις».

Επίσης, από τη Δευτέρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναστέλλει την κυκλοφορία των δρομολογίων 1350, 1351, 1352, 1353 μεταξύ Πύργου - Καλαμάτας - Πύργου.

Ετήσιες κάρτες

Αρχίζει από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 η διάθεση των νέων ακριβότερων, ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών για το έτος 2011.

Οι τύποι ετήσιων καρτών οι οποίες θα ισχύουν για το έτος 2011 είναι οι εξής:

- Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα αξίας 450 ευρώ.

Χρήση: στα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ), στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), στο τραμ, στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ), στο μετρό ΑΜΕΛ μέχρι το σταθμό «Κορωπί» και στον Προαστιακό (στο τμήμα της γραμμής του Μαγούλα - Πειραιάς - Κορωπί).

- Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αξίας 200 ευρώ.

Χρήση: στα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ) (εξαιρούνται οι γραμμές express του Αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα - Σαρωνίδα της γραμμής Ε22), στα τρόλεϊ και στο τραμ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή