Σούπερ Λίγκα: Κέρκυρα-ΑΕΛ 1-0

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 19:28
UPD:19:45
A- A A+

Ο Μαζνόφ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Κέρκυρας και αποδείχτηκε «χρυσός» στην αναμέτρηση με τη Λάρισα, καθώς πέτυχε το νικητήριο τέρμα για τους Φαίακες, που πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα κερδίζοντας τους «βυσσινί» με 1-0.

Το πρώτο ημίχρονο στην Κέρκυρα ήταν αρκετά κακό, με τους Φαίακες να είναι καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκειά του. Η Λάρισα θέλησε να μπει πιο δυνατά και στο 5’ ο Μετίν βγήκε μόνος του από πλάγια με τον Κωνσταντόπουλο, από την πάσα του Βενετίδη, αλλά ο Μαϊστόροβιτς τον πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και είχαν δυο-τρεις καλές ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ.

Η μεγαλύτερη ήταν στο 13', όταν το σουτ του Στολτίδη έξω από την περιοχή κόντραρε και ο Τσοντοφάλσκι απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Βέβαια, οι Κερκυραίοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για πέναλτι, καθώς στο 15' ο Βελάσκο ανέτρεψε τον Επστάιν μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Αμπάρκιολη να υποδεικνύει άουτ! Από εκεί και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Κέρκυρα είχε την υπεροχή, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση, ενώ η Λάρισα δεν είχε και κάτι σπουδαίο να δείξει.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Μπάντοβιτς μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πιο αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη. Αυτό το έδειξαν οι Φαίακες στο 54', όπου ο Επστάιν γύρισε στον Καλαντζή, αλλά αυτός δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο ρυθμός δεν ήταν και πάλι καλός και η ΑΕΛ σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί.

Όμως, ο Ρομέου δεν ήταν αρκετός, καθώς τα δυο σουτ, που επιχείρησε στο 62' και στο 65', κατέληξαν άουτ και στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου, αντίστοιχα. Έτσι, ο Μπάντοβιτς βλέποντας ότι η ομάδα του μπορούσε να πάρει το παιχνίδι, έβαλε μέσα τον νεοαποκτηθέντα Μαζνόφ. Ο Σκοπιανός δικαίωσε τον προπονητή του και στο 73' πέτυχε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του.

Αυτό έγινε, ύστερα από εκπληκτική κάθετη πάσα του Μακρή, με τον διεθνή επιθετικό να κάνει την προβολή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τσοντοφάλσκι. Παρά ταύτα, οι Θεσσαλοί είχαν την ευκαιρία στο τέλος του αγώνα να φύγουν από το νησί με το βαθμό της ισοπαλίας.

Στο 88' η προβολή του Ιγκλέσιας κατέληξε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις το τέρμα του Ταυλαρίδη ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Με αυτόν τον τρόπο, η Κέρκυρα πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και συνάμα βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της Κέρκυρας, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Λάρισα.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (72' Ηλίας Ιωάννου), Τσίγκας (63' Μαζνόφ), Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ (83' Δημήτρης Ιωάννου), Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης (78' Τσιμπάμπα), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς, Κουζέν, Μετίν (72' Μπλάζεκ), Βελάσκο, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις