Σούπερ Λίγκα: ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 0-4

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 21:38
UPD:22:17
A- A A+

Τρεις μέρες μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, η ΑΕΚ γνώρισε τη χειρότερη εντός έδρας συντριβή της στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια με 4-0 στα χέρια ενός εξαιρετικού Ολυμπιακού Βόλου.

Η Ένωση φέτος, αλλά και πέρσι, αν είχε το δικαίωμα να παίζει μόνο στα ντέρμπι, θα στεφόταν άνετα πρωταθλήτρια. Επειδή, όμως, το να νικάει μόνο τους άλλους μεγάλους δεν φτάνει, γι' αυτό και έχει καταντήσει να βρίσκεται κάθε σεζόν μετά το 2008 μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Οι αριθμοί πολλές φορές μιλάνε από μόνοι τους. Ο Ολυμπιακός Βόλου τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές δεν είχε καταφέρει να σκοράρει. Συνολικά στο πρωτάθλημα είχε πετύχει 16 γκολ. Στο ΟΑΚΑ, όμως, σήμερα πέτυχε τέσσερα. Αν τώρα σε αυτά προσθέσει κανείς τα τρία που πέτυχε στον πρώτο γύρο κόντρα στην ΑΕΚ, γίνεται αντιληπτό πως τα μισά του τέρματα τα έχει πετύχει με αντίπαλους τους κιτρινόμαυρους. Και σίγουρα αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν κολακεύει καθόλου την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, οι ερυθρόλευκοι απόψε έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της ιστορίας τους. Ο Σάκης Τσιώλης έστησε κατά τέτοιο τρόπο την ομάδα του, ώστε όχι μόνο εξαφάνισε επιθετικά την Ένωση, αλλά την διέλυσε και αμυντικά, με τον Μάριο Μπρέσκα να κάνει κυριολεκτικά το ματς της ζωής του.

Η ΑΕΚ δεν άντεξε ούτε ένα 20λεπτο. Στο 12' ο Σανκαρέ με κεφαλιά σε κόρνερ έγραψε το 1-0, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Ούμπιντες στην αντεπίθεση έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του και άφησε του κιτρινόμαυρους να κοιτάει ο ένας τον άλλον με άδειο βλέμμα.

Ότι και να προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι, δεν κατέληγε πουθενά. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι σε κάθε αντεπίθεση ήταν φωτιά και λαύρα και η αλήθεια είναι πως το 2-0 ως σκορ ημιχρόνου τους αδικούσε.

Έτσι όπως έπαιζαν αυτοί και όπως τους αντιμετώπιζε η ΑΕΚ, ήταν αναμενόμενο πως η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα. Και αν στο ξεκίνημα της επανάληψης Σάχα και Ντιόπ έσωσε ο καθένας από μια φορά την εστία της ομάδας του, δεν θα γινόταν το ίδιο και στο 61', όταν ο Μπρέσκα μεταμορφώθηκε σε Μαραντόνα, διέσχισε σχεδόν όλη τη δεξιά πλευρά του γηπέδου και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μόνχε, που εξ επαφής έγραψε το 3-0.

Με τις αποδοκιμασίες της εξέδρας να φουντώνουν και το μυαλό να έχει θολώσει τελείως, οι κιτρινόμαυροι είχαν μείνει να παλεύουν με φαντάσματα. Και ένα από αυτά ήταν και ο Κώστας Καπετάνος, αδελφός του πρώην άσου της ΑΕΚ, Παντελή. Έμεναν δέκα λεπτά για τη συμπλήρωση των 90', όταν ο Μπρέσκα χόρεψε ξανά την ανύπαρκτη άμυνα των γηπεδούχων και πάσαρε στον συμπαίκτη του Έλληνας επιθετικό. Εκείνος κοντρόλαρε και εκτέλεσε τον Σάχα για τέταρτη φορά. Η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του Αργεντινού πορτιέρο και ο φωτεινός πίνακας έγραψε 0-4.

Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 25 βαθμούς και πλέον μπαίνει για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτης πεντάδα, όσο και αν οι άνθρωποι του συλλόγου επιμένουν πως στόχος τους είναι η αποφυγή του υποβιβασμού.

Πάντως, οι Βολιώτες θα πρέπει να σκεφτούν καλύτερα το ενδεχόμενο να αλλάξουν έδρα και να αφύσουν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της πόλης τους, γι' αυτές της Αθήνας. Ούτως η άλλως στο ΟΑΚΑ μετράνε δυο νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις τους σε αυτό. Ο Παναθηναϊκός εξάλλου ήταν η τελευταία ομάδα που νίκησαν στο πρωτάθλημα πριν την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας (20' λ.τρ.. Αργυρίου), Γιάχιτς, Μάκος (74' Γκερέιρο), Ντιόπ, Λαγός (38' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ούμπιντες (51' λ.τρ. Μητρόπουλος), Μπρέσκα, Καπετάνος (81' Ακόστα), Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Σολάκης (61' Μάρτιν)

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις