Ιράν: «Ανοιχτό» το θέμα νέων διαπραγματεύσεων

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 12:57
UPD:13:31
REUTERS/PRESIDENT.IR

A- A A+

Το ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης έθιξε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Οι νέες αυτές συζητήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «αποτελέσματα», εκτίμησε ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στο Ραστ, 323 χλμ. βορειοδυτικά της Τεχεράνης.

Στο μεταξύ, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επιρρίπτουν στις δυνάμεις της Δύσης την ευθύνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη. Ορισμένα εξ αυτών τονίζουν πάντως πως οι πόρτες παραμένουν ανοικτές για μία νέα συνάντηση, εάν οι δυτικοί συνομιλητές αναγνωρίσουν τα δικαιώματα του Ιράν στην πυρηνική ενέργεια.

«Οι δυτικοί δεν απάντησαν στις ιρανικές προτάσεις», τιτλοφορεί το κύριο άρθρο της η κυβερνητική εφημερίδα Ιράν, υποστηρίζοντας πως «τα μεγάλα σφάλματα αξιολόγησης στο πνεύμα των Δυτικών που εμπόδισαν την σύναψη συμφωνίας».

Η αγγλόφωνη κυβερνητική εφημερίδα «Iran Daily» αναφέρει από την πλευρά της πως «η Τεχεράνη είναι ανοικτή σε όποιες μελλοντικές συζητήσεις στα πλάισια των 5+1», παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις του ιρανού διαπραγματευτή Σαΐντ Τζαλιλί μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή