Κατατίθεται το πόρισμα για τη Siemens

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 14:03
UPD:24/01/2011 01:03

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens

A- A A+

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τους πρώην υπουργούς, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στην υπόθεση, κατατίθεται τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι κυβερνητικοί βουλευτές επιρρίπτουν ευθύνες στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη και Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά και στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Βουλγαράκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Γιάννη. Παπαθανασίου.

Από την πλευρά της η ΝΔ κάνει λόγο για «αποκλειστικά πράσινο σκάνδαλο», επιρρίπτοντας πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά και στους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Ακη Τσοχατζόπουλο, Νίκο Χριστοδουλάκη, Ευάγγελο Μαλέσιο, Γιάννο Παπαντωνίου, αλλά και τον νυν υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου (για τη συμμετοχή του στο ΔΣ του ΟΤΕ επί κυβερνήσεων Σημίτη).

Θύελλα αντιδράσεων

Την Παρασκευή ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά του πορίσματος, το οποίο εμπλέκει τα ονόματά τους στην υπόθεση Siemens. Εντονη ήταν και η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το γεγονός ότι του απέδωσε πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι πρώην υπουργοί, που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της πλειοψηφίας, αποποιούνται κάθε ανάμειξή τους στην υπόθεση και υποστηρίζουν ότι η πρόταση παραπομπής τους δεν στηρίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία, αλλά εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και στο στρατόπαιδο της ΝΔ, με τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, να χαρακτηρίζει «εντελώς αυθαίρετη» την εμπλοκή του ονόματός του.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν όμως και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι, ενώ στόχος της επιτροπής ήταν να βρεθούν «μίζες» και «κλέφτες», τελικά αυτοί συγκαλύφθηκαν και το ΠΑΣΟΚ επιδόθηκε σε ένα συκοφαντικό κυνήγι του πολιτικών αντιπάλων του.

Ντ. Μπακογιάννη: Συγκάλυψη της υπόθεσης από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, εξαπέλυσε επίθεση κατά των δύο μεγάλων κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι επιχείρησαν να καλύψουν την υπόθεση και δεν έκαναν το πλέον απλό, να ανοίξουν τους λογαριασμούς των κομμάτων τους για να δουν αν και ποιοί πήραν μίζες.

Επίσης, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις» χαρακτηρίζει «λυπηρό» το γεγονός ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για το ποιοι ευνοήθηκαν από τις συμβάσεις του ΟΤΕ και άλλων εταιρειών του δημοσίου. Χαρακτηρίζει δε, αστειότητες την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση.

ΛΑΟΣ

«Τα δύο φθαρμένα κόμματα απέδειξαν ότι δεν τους βαστάει ούτε το μαχαίρι στο κόκκαλο να βάλουν, ούτε να κάνουν τη Siemens να μιλήσει», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή