Νέες εντάσεις στην Τυνησία

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 11:49

A- A A+

Με χρήση δακρυγόνων προσπάθησαν να απωθήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της αμφισβητούμενης μεταβατικής κυβέρνησης της Τυνησίας, ζητώντας την απομάκρυνση των συνεργατών του πρώην προέδρου Μπεν Αλι.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν τη νύχτα έξω από γραφεία του πρωθυπουργού Μοχάμεντ Γανούσι παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Το επεισόδιο ήταν σύντομο, αλλά η ένταση παραμένει στη μεγάλη πλατεία κοντά στα γραφεία του πρωθυπουργού, όπου στρατιωτικοί συνομιλούν με τους διαδηλωτές προσπαθώντας να τους ηρεμήσουν.

Την ίδια στιγμή, υπό κατ’οίκον περιορισμό τελούν δύο πολιτικοί από το περιβάλλον του Μπεν Αλι, ο πρώην σύμβουλός του Αμπντελαζίζ μπιν Ντία και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αμπντάλα Καλάλ.

Μία εβδομάδα μετά τον διορισμό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Μοχάμεντ Γανούσι, η οποία είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση προεδρικών και βουλευτικών εκλογών σε διάστημα έξι μηνών, το κίνημα αμφισβήτησης διαθέτει πλέον συνεχή παρουσία καθ΄όλο το 24ωρο μπροστά από το Μέγαρο της Κάσμπα.

Περί τους χίλιους νέους που προέρχονται από την επαρχία, από τα προπύργια της «Επανάστασης του Γιασεμιού», έφθασαν χθες στην πρωτεύουσα με το «καραβάνι της απελευθέρωσης», με την πρόθεση να παραμείνουν μέχρι να επιτύχουν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Μαζί τους ενώθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές και εκατοντάδες από αυτούς αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας για να κατασκηνώσουν έξω από την έδρα της κυβέρνησης, όπου πέρασαν τη χθεσινή παγωμένη νύκτα.

Και άλλες ομάδες διαδηλωτών από την επαρχία της χώρας αναμένονται σήμερα στην Τυνησία, σύμφωνα με μηνύματα που κυκλοφορούν στο Facebook.

Παράλληλα, οι δάσκαλοι της Τυνησίας άρχισαν επ΄αόριστον απεργία στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα, ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία μελών της καθεστώτος Μπεν Αλι στην κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή