Στα χέρια της αστυνομίας και ο «Αρης», ο 15ος κατηγορούμενος για συμμετοχή στη «17Ν»

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2002 07:16
A- A A+

Στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», προχώρησε χθες η αντιτρομοκρατική. Πρόκειται για τον Σωτήρη Κονδύλη, 41 ετών, τον οποίο αναφέρουν ορισμένοι συλληφθέντες στις καταθέσεις τους με τον κωδικό «Αρης». Η σύλληψη του Κονδύλη έγινε έξω από το σπίτι του στον Βύρωνα, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής. Ο Σωτήρης Κονδύλης, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα με την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών στις δημοτικές εκλογές του 1998.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Κρουσταλάκης διέταξε τη δινέργεια έρευνας για τις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Ραχιώτη, για τις συνθήκες κράτησης του ιδίου, αλλά και των συγκρατουμένων του στον Κορυδαλλό. Ο κ. Κρουσταλάκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα που εποπτεύει τις φυλακές να μεταβεί σήμερα επί τόπου, να ελέγξει για τις καταγγελίες και να του υποβάλλει σχετικό πόρισμα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και η διαμόρφωση των χώρων έγιναν με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των κρατουμένων. Οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν ότι αρμόδιοι για τις συνθήκες κράτησης είναι ο εποπτεύων εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού και οι εισαγγελείς Πειραιά.

Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκαν χθες ο Νίκος Παπαναστασίου και ο Πάτροκλος Τσελέντης. Ηταν οι τελευταίοι από τους 14 που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και παρέμεναν στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Και χθες πάντως συνεχίστηκε η αμφισβήτηση της γνησιότητας της προκήρυξης που εστάλη την Τετάρτη, ενώ ο Σάββας Ξηρός σύμφωνα με πληροφορίες, τη χαρακτήρισε «σκουπίδι».

Οι τελευταίες εξελίξεις συζητήθηκαν και στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, όπου εκτιμήθηκε ότι διαμορφώνονται θετικές προϋποθέσεις για την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας.

Χθες ο εισαγγελέας Ιωάννης Καραϊσκος, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τη διαρροή προανακρτικού υλικού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή