Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε αεροδρόμιο της Μόσχας

«Τρομοκρατικό χτύπημα» σύμφωνα με τις αρχές
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 16:05
UPD:18:11

A- A A+

Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί και στους 130 οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας. Για τρομοκρατικό χτύπημα έκανε λόγο το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, ενώ ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που ανέβαλε το ταξίδι του στο Νταβός για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ εξαιτίας της επίθεσης, δήλωσε ότι αυτοί που ευθύνονται για την έκρηξη θα τιμωρηθούν.

«Η ασφάλεια θα ενισχυθεί στους μεγάλους συγκοινωνιακούς κόμβους», όπως γράφει ο Μεντβέντεφ στο Twitter.

«Πενθούμε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο. Αυτοί που τη σχεδίασαν θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν», συμπληρώνει.

Ο Μεντβέντεφ επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ελβετία αύριο και θα εκφωνούσε την εναρκτήρια ομιλία στο διεθνές φόρουμ.

«Ο πρόεδρος θα καθυστερήσει την αναχώρησή του», είπε η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ναταλία Τικαμόβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου, η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στις 13.32 GMT (15.32 ώρα Ελλάδας) στην αίθουσα διεθνών αφίξεων.

Το Ντομοντέντοβο είναι το πλέον πολυσύχναστο από τα τρία αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στα δύο άλλα αεροδρόμια, στα οποία και θα προσγειωθούν αεροσκάφη που είχαν προορισμό το Ντομοντέντοβο.

Οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σε θέση να διευκρινίσουν πόσοι ήταν οι δράστες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ η αστυνομία της Μόσχας αναζητά τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας υποστήριξαν ότι οι δράστες πιθανότατα προέρχονται από το Βόρειο Καύκασο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Σεργέι Ιγκνάτιεφ είπε ότι η επίθεση δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ισοτιμία του ρουβλίου ή στο τραπεζικό τομέα της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή