Αυξήθηκαν τα μπόνους των τραπεζιτών σε Βρετανία και ΗΠΑ

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 15:12
UPD:15:48

Eρευνα, που έγινε από τον ιστότοπο Efinancialcareers, αναφέρει ότι το 49% των τραπεζιτών στη Βρετανία είδε τα μπόνους του να αυξάνονται και μόνο το 25% να μειώνονται.

A- A A+

Οι μισοί τραπεζίτες στη Βρετανία και τις ΗΠΑ έλαβαν το 2010 υψηλότερα μπόνους απ' ό,τι τον προηγούμενο χρόνο, παρά τις μέτριες επιδόσεις των τραπεζών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η έρευνα, που έγινε από τον ιστότοπο Efinancialcareers, αναφέρει ότι το 49% των τραπεζιτών στη Βρετανία είδε τα μπόνους του να αυξάνονται και μόνο το 25% να μειώνονται.

Στις ΗΠΑ το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μπόνους του ήταν μεγαλύτερα φέτος και το 19% ότι είχαν μειωθεί. Ωστόσο το μέσο μπόνους στις ΗΠΑ ήταν μειωμένο κατά 5%.

Παράλληλα το 59% των τραπεζιτών που ρωτήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία δήλωσε ότι τα μπόνους του αυξήθηκαν, έναντι μόνο του 16% που παρατήρησε μείωση.

Οι μισθοί των τραπεζιτών έχουν γίνει στόχος πολλών επικρίσεων εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθώς πολλές τράπεζες αναγκάστηκαν να ζητήσουν κρατική βοήθεια.

Ο ιστότοπος Efinancialcareers ανέφερε ότι η έρευνα διενεργήθηκε αυτό το μήνα με τη συμμετοχή 2.511 τραπεζιτών.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή