Australian Open: Προημιτελικός Φέντερερ εναντίον Τζόκοβιτς

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 15:13
REUTERS/YURIKO NAKAO

A- A A+

Παίζοντας εξαιρετικό τένις ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε με 3-0 σετ του συμπατριώτη του Βαβρίνκα, στον πρώτο προημιτελικό του Australian Open και θα βρει στο δρόμο του για τον τελικό τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, που νίκησε άνετα με 3-0 τον Tσέχο Τόμας Μπέρντιχ.

Φαίνεται πως ο Ελβετός σουπερστάρ του τένις είναι αποφασισμένος να προσθέσει τον 17ο τίτλο Γκραν Σλαμ στο πλούσιο παλμαρέ του και πλέον βρίσκεται μόλις μία ανάσα από τον μεγάλο τελικό του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς.

Ο 29χρονος τενίστας που αριθμεί 66 επαγγελματικούς τίτλους στην «χρυσή» καριέρα του, επικράτησε του πάντα υπολογίσιμου συμπατριώτη του Βαβρίνκα σήμερα τα ξημερώματα στη Μελβούρνη με 3-0 σετ (6-1, 6-3 και 6-3) και προκρίθηκε άνετα στα ημιτελικά. Έτσι, ο Ελβετός αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο όσους λάτρεις του τένις αποφάσισαν να... ξενυχτήσουν για να τον δουν στο κορτ, αποδίδοντας εξαιρετικό και ταυτόχρονα απλό τένις κερδίζοντας το χειροκρότημα των Αυστραλών.

Μάλιστα ο Φέντερερ χρειάστηκε μόλις 104 λεπτά για να πάρει τη νίκη-πρόκριση για όγδοη συνεχή φορά στα ημιτελικά του Australian Open και στην τετράδα θα κοντραριστεί με τον Τζόκοβιτς με στόχο μια θέση στο μεγάλο τελικό, όπου αν εξελιχθούν «φυσιολογικά» τα πράγματα είναι πιθανό να υπάρξει κόντρα του Ελβετού με τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ανετος και ο «Νόλε»

Από τη μεριά του ο Τζόκοβιτς επικράτησε με το ίδιο σκορ του Τόμας Μπέρντιχ και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Τσέχος τενίστας που είναι στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης δεν μπόρεσε να κοντράρει τον «Νόλε» παρά μόνο στο 2ο σετ και το τελικό 3-0 σετ (6-1, 7-6 και 6-1) ήρθε φυσιολογικά. Πλέον ο Σέρβος θα αναζητήσει την υπέρβαση στον ημιτελικό με τον Φέντερερ, σε μια διοργάνωση που είχε κατακτήσει το 2008.

Στους άλλους δύο προημιτελικούς που θα διεξαχθούν αύριο θα κοντραριστεί ο Ράφαελ Ναδάλ με τον επίσης Ισπανό Φερέρ, και ο Βρετανός Μάρεϊ με τον Ουκρανό Ντολγκοπόλοφ που αποτελεί την έκπληξη του τουρνουά.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις