Το βήμα στους βουλευτές στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 17:31
A- A A+

Συγκαλείται αύριο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Αύριο θα έχω επίσης την ευκαιρία να εξηγήσω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το πού βρισκόμαστε σήμερα και ποιες είναι οι προτεραιότητες της τρέχουσας συγκυρίας και θα ακούσουμε, βεβαίως, προβληματισμούς και προτάσεις των βουλευτών μας», είπε σήμερα, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Παπανδρέου.

Πρόσθεσε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια «για τη βελτίωση διαφόρων τομέων, όπως και για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, αλλά και της σχέσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την κυβέρνηση, τα υπουργεία και με το κίνημα.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα παρουσιάσει εκτενώς τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διαφάνεια και την αλλαγή των όρων λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Οι παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν μετά από αίτημά τους, για να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, σχετικά με το περιεχόμενο αρκετών νομοσχεδίων αλλά και τον τρόπο εφαρμογής τους, καθώς διαπιστώνουν, όπως λένε, από τις επισκέψεις στις περιφέρειές τους, αγωνία και περίσκεψη και απογοήτευση από τους ψηφοφόρους τους .

Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, έχουν εκφράσει και δημόσια τις επιφυλάξεις τους για συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και αρκετά συχνά προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, διαφωνώντας δημοσίως με ρυθμίσεις που φέρνουν προς ψήφιση στην Βουλή οι υπουργοί, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα με το νομοσχέδιο της υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη για την οικοδόμηση σε περιοχές Νatura.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή