Εκδίκηση για την επίθεση υπόσχεται ο Πούτιν

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 18:03

Eνός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στο πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Μόσχας που στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους

A- A A+

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν για τους δράστες της χθεσινής επίθεσης στο πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Μόσχας που στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους, τονίζοντας ότι «η τιμωρία είναι αναπόφευκτη».

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό το έγκλημα θα διαλευκανθεί και ότι η τιμωρία είναι αναπόφευκτη», δήλωσε.

Νωρίτερα πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ άσκησε κριτική στις υπηρεσίες ασφαλείας και τις αρχές του αεροδρομίου για την επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου θα πρέπει να δώσει απαντήσεις, τόνισε ο πρόεδρος Μεντβέντεφ. «Αυτό που συνέβη δείχνει σαφώς ότι υπήρξαν παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας. Και πρέπει να υπήρξαν για να μεταφερθεί και να περάσει μια τέτοια ποσότητα εκρηκτικών ... Όλοι όσοι έχουν θέσεις ευθύνης, όσοι λαμβάνουν αποφάσεις και η διεύθυνση του αεροδρομίου θα πρέπει να απαντήσουν σε όλα αυτά. Είναι μια τρομοκρατική ενέργεια. Είναι μια τραγωδία», διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να εντοπίσουμε, να εκθέσουμε και να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης τις συμμορίες που διέπραξαν αυτό το έγκλημα – και τα καταφύγιά τους, όσο βαθιά κι αν τα έχουν σκάψει, πρέπει να καταστραφούν», δήλωσε ο Μεντβέντεφ κατά την ομιλία του σε ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

«Η τρομοκρατία παραμένει η κυριότερη απειλή για την ασφάλεια του κράτους μας, η κυριότερη απειλή για τη Ρωσία, για όλους του πολίτες μας», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Προς το παρόν, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο οι υποψίες στρέφονται σε αυτονομιστές αντάρτες στο Βόρειο Καύκασο. Κάποια ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν εύσωμος άνδρας ηλικίας 30 με 40 ετών, ενώ άλλα κάνουν λόγο για γυναίκα ή για δύο δράστες.

Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, βρίσκονται οκτώ αλλοδαποί: δύο πολίτες από τη Βρετανία, ένας από τη Γερμανία, ένας από τη Βουλγαρία, ένας από την Ουρκανία, ένας από το Ουζμπεκιστάν, ένας από το Κιργιστάν και ένας από το Τατζικιστάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή