Διευκρινίσεις από τον πρύτανη ζητεί ο εισαγγελέας Α.Π.

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 10:49
UPD:13:39
A- A A+

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ιωάννη Σακελάκο να καλέσει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, προκειμένου να του παράσχει πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Αθηνών από μετανάστες.

Συγκεκριμένα, με εντολή του κ. Τέντε, ο πρύτανης καλείται επειγόντως στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να δηλώσει με σαφήνεια ποιες είναι οι προθέσεις του και ποια στάση έχει αποφασίσει να κρατήσει στο ζήτημα της κατάληψης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τον κ. Σακελλάκο να ξεκαθαρίσει ο πρύτανης αν προτίθεται ή όχι να συγκαλέσει άμεσα το Πρυτανικό Συμβούλιο για το ζήτημα της κατάληψης και αν θα ζητήσει επέμβαση για την εκκένωση του χώρου της Νομικής Σχολής Αθηνών, τον οποίο έχουν καταλάβει οι μετανάστες.

Ο κ. Τέντες ζητεί επίσης όπως επισημανθεί στον κ. Πελεγρίνη ότι ο υπό κατάληψη χώρος είναι υπό επισκευή και δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, με συνέπεια να μην τίθεται θέμα πανεπιστημιακού ασύλου.

Τέλος ο κ. Σακελλάκος θα εξετάσεις τυχόν ευθύνες που έχει ο ίδιος ο πρύτανης, καθώς και οι υπεύθυνοι για το πανεπιστημιακό άσυλο συνάδελφοί του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή