Α.Νταλάρα: Τουλάχιστον αφελής η προσέγγιση με τους μετανάστες στη Νομική

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 13:32
UPD:09/03/2011 13:30
A- A A+

Η εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική τούς δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και δεν τους βοηθάει, εκτίμησε σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικούς σταθμούς η υφυπουργός Εργασίας Αννα Νταλάρα, κάνοντας παράλληλα λόγο για λανθασμένο χειρισμό και μία εκ του πονηρού, ή στην καλύτερη περίπτωση, αφελή προσέγγιση του θέματος από ορισμένους.

Η εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική τούς δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και δεν τους βοηθάει, εκτίμησε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Εργασίας.

Εκτός από το θέμα της παράνομης εισόδου στη χώρα υπάρχει άλλη μία διάσταση της λαθρομετανάστευσης, παρατήρησε η κ. Νταλάρα εξηγώντας: «Δεν έχουμε μιλήσει αρκετά -είπε- για τον μεγάλο όγκο, αυτούς που θέλουν να φύγουν και το απαγορεύει η υποκρισία των βορείο-ευρωπαίων».

Σύμφωνα με την ίδια, προσπάθειά της είναι να διευθετηθεί το ζήτημα «με συμφωνίες, πιέσεις στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων που έρχονται και θέλουν να φύγουν». «Έρχονται κυνηγημένοι, δεν έρχονται για την Ελλάδα, δυστυχώς είναι η μόνη τους είσοδος», σημείωσε για υπογραμμίσει χαρακτηριστικά: «Τι σημαίνει νομιμοποίηση σε όλους τώρα; Τι κάνουμε, παιδομάζωμα; Με το ζόρι κάτσε να σε νομιμοποιήσω, και να σε εντάξω; Αφού υπάρχει πληθώρα αυτών των ανθρώπων και συντριπτική πλειοψηφία που δεν θέλει ούτε να αφομοιωθεί, ούτε να ενταχθεί, ούτε να κλέψει, ούτε να πεινάσει, ούτε να μείνει πλάνης, (...) θέλει να περάσει (σ.σ από τη χώρα μας) και να φύγει».

Όπως εκτίμησε η υφυπουργός Εργασίας, παρ' όλο που η Πολιτεία καθυστέρησε στο θέμα της παροχής ασύλου, με το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα θα αντιμετωπιστεί πιο γρήγορα το ζήτημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή