Τη συνδρομή της Interpol για τη σύλληψη του Μπεν Αλι ζήτησε η Τυνησία

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 13:59
A- A A+

Η κυβέρνηση της Τυνησίας ζήτησε από την Interpol να συνδράμει τις αρχές της χώρας στη σύλληψη του πρώην προέδρου Μπεν Αλι, της συζύγου του Λέιλα Τράμπελσι και άλλων μελών της οικογένειάς του που διέφυγαν από τη χώρα μετά τη λαϊκή εξέγερση, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Λάσχαρ Κάρουι Σέμπι.

Σύμφωνα με το Σέμπι, οι αρχές θέλουν να δικάσουν τον Μπεν Αλι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, καθώς και την μεταφορά συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Ο Τυνήσιος υπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης δήλωσε εξάλλου ότι έξι μέλη της προεδρικής φρουράς του Μπεν Άλι πρόκειται να δικαστούν για υποκίνηση βίας μετά την πτώση του.

Ο Σέμπι είπε λίγο νωρίτερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Τύνιδα ότι περίπου 11.000 κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές στο χάος που ακολούθησε μετά την ανατροπή του Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Αλι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Σέμπι δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους κρατούμενους, όμως ο αριθμός τους είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως.

Ο υπουργός είπε ακόμα πως 71 φυλακισμένοι έχασαν τη ζωή τους στην διάρκεια των ταραχών, εξ αυτών οι 48 στην διάρκεια πυρκαγιάς σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Μοναστίρ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ενώ κάλεσε 9.500 φυγάδες από τις φυλακές «να επιστρέψουν» σε αυτές.

Ακόμη, ο Τυνήσιος υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως 2.460 φυλακισμένοι απελευθερώθηκαν μετά την πτώση του Μπεν Αλι. Δεν είναι σαφές πόσοι εξ αυτών ήταν πολιτικοί κρατούμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή