Αλέξης Τσίπρας: Ακραίοι κύκλοι ξεδιπλώνουν επίθεση συκοφαντίας

Πρόταση για μεταφορά των μεταναστών σε δημοτικό γυμναστήριο
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 13:59
UPD:14:05

«Η απεργία πείνας των μεταναστών στη Νομική Σχολή της Αθήνας, έχει δώσει αφορμή σε ακραίους κύκλους να ξεδιπλώσουν μια επίθεση συκοφαντίας απέναντι σε όσους συμπαραστέκονται στα αιτήματά τους», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

A- A A+

«Η απεργία πείνας των μεταναστών στη Νομική Σχολή της Αθήνας, έχει δώσει αφορμή σε ακραίους κύκλους να ξεδιπλώσουν μια επίθεση συκοφαντίας απέναντι σε όσους συμπαραστέκονται στα αιτήματά τους», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας παράλληλα πως η προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών χώρων γελοιοποιεί αυτούς που την επιχειρούν.

«Η υποκρισία έχει και τα όριά της. Κάποιες πολιτικές δυνάμεις επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά στον πόνο, στην απελπισία, στην απόγνωση των συνανθρώπων μας. Θα μας βρουν απέναντί τους», διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας.

Αλ. Τσίπρας: Να μεταφερθούν οι μετανάστες

Αλ. Τσίπρας: Να μεταφερθούν οι μετανάστες.

Όπως είπε, τo μεταναστευτικό είναι κοινωνικό πρόβλημα και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, ούτε είναι πρόβλημα του πανεπιστημίου, εκφράζοντας τη στήριξή του στην πρόταση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για αποστοχοποίηση του πανεπιστημίου και του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο ελληνικός λαός έχει ιστορική μνήμη και γνωρίζει ότι δεν φταίνε οι μετανάστες για την κρίση που σήμερα βιώνουμε, για τη φτώχια και την ανεργία, αλλά η κυβέρνηση και οι πολιτικές που ακολουθεί... φταίει το μνημόνιο της χρεοκοπίας που ψήφισαν από κοινού κυβέρνηση και ακροδεξιά», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση:

«Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κωφεύει χάριν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Η υποκρισία πρέπει να σταματήσει. Η στοχοποίηση των δικαιωμάτων πρέπει να σταματήσει. Η στοχοποίηση του πανεπιστημιακού ασύλου από ακραίους κύκλους πρέπει να σταματήσει και κυρίως η κυβέρνηση να σταματήσει να νομίζει ότι μπορεί να στρέψει αλλού την προσοχή των πολιτών πέρα από τις μεγάλες ευθύνες που έχει για την κρίση, πέρα από τις μεγάλες ευθύνες που έχει για το κουκούλωμα των σκανδάλων».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη συνδρομή και του δημάρχου Αθηναίων και πρότεινε τη μεταφορά των μεταναστών σε ένα δημοτικό γυμναστήριο προκειμένου, όπως είπε, να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους και να αποκτήσουν χαρτιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή