ΝΔ: Πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 14:50
UPD:15:21
A- A A+

Το πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να καταργηθεί, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προαναγγέλλοντας την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου.

«Το λεγόμενο πανεπιστημιακό ασυλο έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Δεν χρησιμεύει σε τίποτε. Αντιθέτως, μάλιστα. Ένας θεσμός που διαμορφώθηκε για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών, κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο. Κακοποιείται, καταστρατηγείται και γίνεται μοχλός εκβιασμού σε βάρος του ίδιου Πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας», εκτιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που όπως σημειώνει, αποδεικνύουν «οι εγκληματικές πράξεις του παρελθόντος» και επιβεβαιώνουν τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στη Νομική.

«Οι υπεκφυγές και η πολιτική υποκρισία είναι επιτέλους καιρός να τελειώσουν. Το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως ισχύει σήμερα, πρέπει να καταργηθεί. Είναι αξίωση της κοινωνίας και προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημίων μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Tην κατάργηση του ασύλου ζήτησε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Όπως ανέφερε, πολλά Ιδρύματα έχουν αφεθεί σε ένα καθεστώς ανομίας. Κατειλημμένα κτίρια, φθορές στις υποδομές, παράνομες δραστηριότητες, καλύπτονται πίσω από το πρόσχημα του ακαδημαϊκού ασύλου.

Μετά τη σημερινή μου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, θέλω να εκφράσω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται ότι η λύση σε τέτοιου είδους παράνομες πράξεις που «θάβουν» την ανώτατη εκπαίδευση είναι η κατάργηση του ασύλου, που σήμερα υποθάλπει εγκληματικές πράξεις, πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή