Ανοιξε η αυλαία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 22:38
UPD:22:50

A- A A+

Τη σημασία των χωρών BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην εναρκτήρια ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, καλώντας το ΔΝΤ να συμπεριλάβει στα ειδικά τραβηκτικά δικαιώματά του και τα νομίσματα των τεσσάρων αυτών αναδυόμενων χωρών.

Ο κ. Μεντβέντεφ επεσήμανε ακόμη ότι η ρωσική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μην επιβάλει νέους φόρους ώστε να πρσελκύσει επενδύσεις.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση σε αεροδρόμιο της Μόσχας που στοίχισε τη ζωή σε 35 πολίτες.

«Επιχείρησαν να βάλουν τη Ρωσία στην άκρη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ανέμεναν με την πράξη τους να μην μου επιτρέψουν, να μην επιτρέψουν στη Ρωσία να παρίσταται εδώ μεταξύ όλων των άλλων. Γι αυτό και επέλεξαν αυτήν ακριβώς τη στιγμή για την πραγματοποίηση της επίθεσης. Αλλά έκαναν κακό υπολογισμό».

Το Φόρουμ τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας στη Ρωσία. Αμέσως μετά ο κ. Μεντβέντεφ δήλωσε: «Ο πόνος από την απώλεια ανθρώπινων ζωών θα παραμείνει για πολύ στις καρδιές μας αλλά παράλληλα μας δυναμώνει για να συνεχίσουμε τον αγώνα πάταξης της τρομοκρατίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα την Τυνησία και την αναγκαστική αποχώρηση του προέδρου Μπεν Αλι, τόνισε ότι ήταν ένα ουσιαστικό μάθημα για όλες τις κυβερνήσεις και ευχήθηκε να σταθεροποιηθεί η κατάστασαη στη χώρα αυτή και να μην έχει η εξέγερση αντίκτυπο και στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή