Θ. Πελεγρίνης: «Όχι» σε βίαιη εκκένωση της Νομικής

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 11:13
UPD:14:41

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν κρατικοί και ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, οι απεργοί πείνας στη Νομική φέρονται να απαντούν αρνητικά στην πρόταση των πρυτανικών αρχών για μετεγκατάστασή τους σε άλλο κτίριο.

A- A A+

Την αγωνία του να μην υπάρξει βίαιη εκκένωση της Νομικής Σχολής εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης. Από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής.

Ο κ. Πελεγρίνης απέδωσε σε παρανόηση το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκε στη χθεσινή πρόσκληση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Ιωάννη Σακελάκου, να τον επισκεφθεί, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την κατάληψη της Νομικής.

Ο κ. Τέντες διευκρίνισε εξάλλου, ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών, αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη. Εάν υπάρξουν ύποπτοι, τόνισε, θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. Όπως διευκρινίστηκε, από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, έχουν διαπιστωθεί ευθύνες για τους διακινητές των λαθρομεταναστών.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι μετανάστες στη Νομική για το θέμα της μετεγκατάστασής τους, κι ενώ λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί από την κυβέρνηση για την εκκένωση του χώρου.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία μίλησε στη συνδιάσκεψη για τη διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής για τα Αρχεία και τις Βιβλιοθήκες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ενημέρωσε τον πρόεδρο, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί από την υπουργό για την εξέλιξη του θέματος της Νομικής. Η υπουργός ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και αναμένεται η έκβασή τους.

«Πίσω από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που συμβαίνουν στον τόπο μας με την καθοδηγούμενη κατάληψη της Νομικής, από λαθρομετανάστες κρύβεται η εκτεταμένη ανομία που κυριαρχεί στην Ελλάδα χρόνια», δήλωσε ο εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννη Οικονόμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή