Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 05:00
UPD:05:11
A- A A+

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα νότια 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου τοπικά πιθανόν να είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τοπικά θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τη νύχτα. Ανεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 9 και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 7 με 9 Μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα ηπειρωτικά πλην της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, το Ιόνιο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και χιόνια στα ορεινά, καθώς και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές νωρίς το πρωΐ στα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: Στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά.

Ανεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή