Θ. Πελεγρίνης: Δεν υπήρξε ολιγωρία

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 17:37
UPD:09/03/2011 13:36
A- A A+

«Δεν υπήρξε ουδεμία στιγμή ολιγωρίας», υποστήριξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας στο naftemporiki.gr για την κατάληψη της Νομικής και υπεραμύνθηκε των ενεργειών που ακολούθησαν οι πανεπιστημιακές αρχές, από την ημέρα εισβολής των μεταναστών στο κτήριο μέχρι και τη μετεγκατάστασή τους.

Απαντώντας στις «φωνές» που ήθελαν «εφαρμογή του νόμου από την αρχή», ο κ. Πελεγρίνης σημείωσε ότι αν δεν εξαντλούνταν όλα τα περιθώρια, «μπορεί να είχαμε θύματα και τώρα να καιγόταν η Αθήνα».

Θ. Πελεγρίνης: Δεν υπήρξε καμιά ολιγωρία

Ακούστε τη δήλωση του Θ. Πελεγρίνη στο naftemporiki.gr

Επιπλέον, χαρακτήρισε την επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών άκρως επιτυχή, τονίζοντας πως «έχει σημασία το πότε αποφασίστηκε να γίνει αυτή η προσπάθεια».

«Το πανεπιστήμιο δεν είχε καμία ευθύνη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και το πανεπιστήμιο ανέλαβε την πρωτοβουλία να το λύσει. Βεβαίως το έλυσε στην κρίσιμη ώρα με τη συνδρομή της Πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, τέλος, αν θα τον έβρισκε σύμφωνο μια νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργηση του ασύλου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών παρατήρησε ότι «σημασία δεν έχει να θέσεις ένα νέο νόμο, αλλά πώς θα τον χειριστείς».

«Ένας κακός χειρισμός ενός πολύ καλού νόμου μπορεί να είναι καταστροφή», τόνισε και εξήγησε πως αν π.χ. καταργηθεί το άσυλο και δεν γίνεται σωστός χειρισμός του νόμου, τότε οι αρχές θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους καταληψίες και αυτούς που αυθαιρέτως θα μπαίνουν να τους σταματήσουν.

«Το θέμα είναι να χειριστείς το νόμο σωστά και ο νόμος περί ασύλου που υπάρχει αυτή τη στιγμή χρησιμοποιήθηκε από μας με σύνεση και γι' αυτό υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα που υπήρξε», κατέληξε ο κ. Πελεγρίνης.

ΜΑΡΙΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή