Σούπερ Λίγκα: Ηρακλής-Κέρκυρα 0-0

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 19:36
UPD:19:37
A- A A+

Σε ένα παιχνίδι όπου θα ξεχαστεί γρήγορα απ' όσους το είδαν, οι Ηρακλής και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0 για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο «γηραιός» πάντως είχε δοκάρι με τον Κυριαζή στο 67'.

Οκτώ συν ένα ήταν τα προβλήματα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη για τον αγώνα με την Κέρκυρα. Το πώς συμπλήρωσε αποστολή(17 παίκτες) και 11αδα μόνο ο ίδιος το ξέρει. Κάτω από τα δοκάρια ο Ελευθερόπουλος, δεξιά ο Κυριαζής και αριστερά ο Λίμα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσικάς και Χοσέμι. Στον χώρο του κέντρου οι Ρόμπλες, Στάμος και Γκαρσία. Στην επίθεση στα πλάγια οι Σολτάνι και Μαχόπ, ενώ στην κορυφή ο Ζερκά.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με σχήμα 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει με τους Κωνσταντόπουλο στην θέση του τερματοφύλακα. Δεξιά τον Βερονέζι και αριστερά τον Κοντοδήμο. Αμυντικό δίδυμο οι Βενέτης και Μαιστόροβιτς. Αμυντικά χαφ οι Στολτίδης και Χαμπλ. Σον άξονα ο Μακρής και στις πτέρυγες οι Καλαιτζής και Επστάιν. Τέλος στην επίθεση ο Τσίγκας.

Αν το πάμε με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες η Κέρκυρα είχε τις πιο χτυπητές. Αν πάμε με βάση την απόδοση και πάλι οι Φαίακες ήταν καλύτεροι. Σοβαροί στο κέντρο χωρίς λάθη με σωστές μεταβιβάσεις και η ομάδα που έφτανε πιο εύκολα στα αντίπαλα καρέ. Ο Ηρακλής είχε προβλήματα τα οποία εντοπίζονται στον χώρο του κέντρου καθώς το δίδυμο Στάμου και Γκαρσία για πρώτη φορά παίζει μαζί. Παράλληλα στο παιχνίδι του Γηραιού δεν υπάρχει ηρεμία.

Η Κέρκυρα δύο φορές έφτασε με προϋποθέσεις στον γκολ η πρώτη με τον Στολτίδη στο 9ο λεπτό από κοντά δεν μπορεί να σημαδέψει σωστά και χάνει μία καλή ευκαιρία. Και η δεύτερη με τον Τσίγκα στο 18ο λεπτό με τον Ελευθερόπουλο να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ.

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής απάντησε στο 12' ο Σολτάνι δεν μπορεί να κοντρολάρει καλά την μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στον Κωνσταντόπουλο να την μπλοκάρει. Και στο 27' σουτ του Μαχόπ με τον Κωνσταντόπουλο να πέφτει και να μπλοκάρει με 2η προσπάθεια την μπάλα.

Μετά το πρώτο μισάωρο η Κέρκυρα οπισθοχώρησε και ο Ηρακλής όχι ότι το εκμεταλλεύτηκε απλά είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Χωρίς φαντασία, υπομονή ήταν οι «κυανόλευκοι» που έχασαν την μια και μοναδική ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο33'. Ο Λίμα εκτέλεσε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι ο Σολτάνι με σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κωνσταντόπουλου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Κέρκυρα έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη την στιγμή. Στο 54' είχαμε την πολύ μεγάλη επέμβαση του Ελευθερόπουλου σε προσπάθεια του Καλατζή. Ο έμπειρος γκολκίπερ μπλοκάρει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Σολτάνι που είναι η μοναδική πληγή κινδύνου έπιασε το δυνατό σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ

Στο 52' ο Ουζουνίδης κάλεσε τον Επαλέ για να περάσει στο παιχνίδι και όλο το γήπεδο αποθέωσε τον Καμερουνέζο μέσο. Ο προπονητής του Ηρακλή ευελπιστεί πως ο Ηρακλής θα γίνει πιο κινητικός. Αμέσως ο Επαλέ πήγε στον άξονα.

Ο Ηρακλής που προσπαθεί να πετύχει το γκολ στο 67' είχε μια μεγάλη ευκαιρία Μετά από φάουλ του Λίμα, ο Κυριαζής μπήκε στην φάση και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Κατά τ' άλλα το παιχνίδι είναι κακό χωρίς ρυθμό, χωρίς πάθος και από τους δύο μονομάχους που επιδίδονται σε μια άτυπη κόντρα ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη.

Μετά το 80ο λεπτό ο κόσμος του Ηρακλή ήταν ανάστατος με το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα του Ουζουνίδη. Οι φίλαθλοι αγανακτισμένοι ζητούσαν από τους παίκτες να ξυπνήσουν και να πετύχουν το γκολ που θα δώσει βαθμολογική ανάσα στον Γηραιό αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις