Χιμένεθ: Το πιο σημαντικό μου παιχνίδι στην ΑΕΚ

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011 17:46

«Είναι το πιο σημαντικό ματς που έχουμε να παίξουμε από τότε που είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Ξέρω ότι σημαίνει πολλά για τον κόσμο να περάσουμε στα ημιτελικά αφήνοντας έξω μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός», δήλωσε ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ.

A- A A+

Ως το πιο σημαντικό παιχνίδι που έχει δώσει η ΑΕΚ ενώ κάθεται αυτός στον πάγκο της, χαρακτήρισε ο Μανόλο Χιμένεθ το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

«Είναι το πιο σημαντικό ματς που έχουμε να παίξουμε από τότε που είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Ξέρω ότι σημαίνει πολλά για τον κόσμο να περάσουμε στα ημιτελικά αφήνοντας έξω μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Το κύπελλο μας ενδιαφέρει πολύ. Είναι ένας σύντομος δρόμος για έναν τίτλο. Βέβαια παίζει ρόλο και η κλήρωση», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός σε δηλώσεις του στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, που δίνει πριν από κάθε παιχνίδι.

«Με όλο το σεβασμό στις υπόλοιπες ομάδες, όσοι βρεθήκαμε στα προημιτελικά έχουμε ίδιες πιθανότητες να πάρουμε το Κύπελλο. Αυτό είναι και το ωραίο του ποδοσφαίρου. Να "σκοτωνόμαστε" μεταξύ μας για τον τίτλο», πρόσθεσε.

Όσο για τις πρόσφατες μεταγραφές που πραγματοποίησε η ΑΕΚ, ο Χιμένεθ χρησιμοποίησε ξανά τον παραλληλισμό με τη Φεράρι, ενώ για την υπόθεση ανανέωσης του Ίσμαελ Μπλάνκο δεν θέλησε να πάρει θέση.

«Δεν θέλω να πάρω το μέρος ούτε της διοίκησης ούτε του ποδοσφαιριστή. Αν οι δυο πλευρές έρθουν σε συμφωνία καλώς, αν όχι εγώ θα δουλέψω με αυτούς που έχω. Θέλω να ανανεώσει ο Μπλάνκο, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος».

«Η ΑΕΚ είναι μια Φεράρι. Χρειαζόμασταν δυνατά άλογα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά που έγινε από την διοίκηση στις μεταγραφές. Και βεβαίως και από τους μέτοχους. Θεωρώ πως πήγαμε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση. Το να περνάμε δυσκολίες, δεν είναι ντροπιαστικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανεβάσουμε την ΑΕΚ ψηλά. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η κυβέρνηση της Ελλάδας για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα. Θέλω μια ΑΕΚ πρωταθλήτρια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις