Γ. Παπανδρέου: Παρούσα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις η Ελλάδα

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011 18:37
UPD:18:53
A- A A+

Βέβαιος ότι όσο η χώρα μας είναι αξιόπιστη, τόσο οι θυσίες των πολιτών θα πιάνουν τόπο και τα καλά νέα για την Ελλάδα θα πολλαπλασιάζονται, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε σημερινή συνεδρίαση του Διαθεσμικού οργάνου.

Ο κ. Παπανδρέου εστίασε στις μεγάλες προκλήσεις, που όπως σημείωσε, έχει μπροστά της η χώρα τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στην Ευρώπη.

«Κληθήκαμε να διαχειριστούμε ιστορικές περιστάσεις, μια κρίση χωρίς προηγούμενο, να δώσουμε λύσεις για τη χώρα και τους Έλληνες μέσα σε έκτακτες συνθήκες», τόνισε. Εχοντας, όπως υποστήριξε, κατά νου τους κινδύνους που ελλοχεύουν, η κυβέρνηση στρέφει πλέον ακόμη περισσότερο την προσοχή της στον πολίτη και στις δύσκολες απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιήσει.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης του δημόσιου χρέους, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στις τρέχουσες διεργασίες στην Ε.Ε.

«Με τις αποφάσεις που πήραμε και τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, καταφέραμε από μοναδικό πρόβλημα στην Ευρώπη να είμαστε σήμερα ενεργό μέρος της λύσης», επισήμανε, τονίζοντας πως το γεγονός αυτό είναι «αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων των Ελλήνων, αλλά και της πορείας μας που ακολουθήσαμε με αξιοπιστία».

«Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Το δικαιούμαστε. Όλοι οι Έλληνες το δικαιούμαστε», συνέχισε ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας.

«Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν», παραδέχθηκε, «αλλά η αισιοδοξία μου προκύπτει από το γεγονός ότι και έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας, και είμαστε αξιόπιστοι, και είμαστε παντού παρόντες».

Μπορεί να μη γνωρίζουμε ακόμη που θα καταλήξουν οι διεργασίες στην Ε.Ε., πρόσθεσε, ωστόσο, όπως είπε, «αυτή τη φορά είναι βέβαιο ότι, και με τις δικές μας προσπάθειες, η συζήτηση γίνεται για τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες τους, που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή