Συνέδριο για την πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με νευροαναπτυξιακά προβλήματα

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 11:39
A- A A+

Ετήσιο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Πρώιμη Παρέμβαση σε παιδιά με νευροαναπτυξιακά προβλήματα» διοργανώνει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου αι ώρες 9.00 – 17.30 στο ξενοδοχείο Athens Imperial Hotel (πλατεία Καραϊσκάκη) η Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν μοντέλα εφαρμογής προγραμμάτων Πρώιμης Παρέμβασης στην Ευρώπη και τα συγκεκριμένα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ, σύμφωνα με την εξειδικευμένη γνώση που κατέχει η αποκαταστασιακή ομάδα της, που εφαρμόζει ανάλογα πρόγραμμα από το 1992.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναφερθούν στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάδειξη της πρόσφατης γνώσης και έρευνας.

Η Πρώιμη Θεραπευτική και Εκπαιδευτική Παρέμβαση σε παιδιά με κινητικές, αισθητηριακές και αναπτυξιακές διαταραχές βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση και έχει στόχο τη γνωστική, ψυχοσυναισθηματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη, την καλλιέργεια δεξιοτήτων σχολικής ετοιμότητας, καθώς και την κοινωνική ένταξη.

Σύμφωνα με την ΕΛΕΠΑΠ, τα οφέλη από την εφαρμογή προγραμμάτων Πρώιμης Παρέμβασης είναι πολλαπλά και αφορούν στο παιδί, στην οικογένεια και σε όλη την κοινωνία.

Το συνέδριο της απευθύνεται σε παιδιάτρους, παιδονευρολόγους, ιατρούς αποκατάστασης, ορθοπεδικούς, παιδοψυχιάτρους, ειδικούς παιδαγωγούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς αλλά και γονείς.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ, ενώ η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν για τους φοιτητές. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2011. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν φόρμα αίτησης συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΕΠΑΠ www.elepap.gr , ενώ για περαιτέρω διευκρινίσεις, μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία Διοίκησης (κ. Χριστίνα Λεονάρδου).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή