Αγνοείται ο υπεύθυνος του Google για τη Μέση Ανατολή

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 12:16
A- A A+

Τον επικεφαλής του στον τομέα μάρκετινγκ, αρμόδιο για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ανακοίνωσε ότι αναζητεί το Google, καθώς το υψηλόβαθμο στέλεχός της εξαφανίστηκε στην Αίγυπτο.

Η Google ανέφερε ότι πρόκειται για τον Ουαέλ Γόνιμ που έχει να εμφανιστεί από το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο του Καΐρου, το οποίο συγκλονίζεται από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο Γόνιμ σύμφωνα με μηνύματα που είχε αναρτήσει ο ίδιος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κάιρο και την ημέρα της εξαφάνισής του είχε γράψει: «Προσεύχομαι για την Αίγυπτο. Ανησυχώ πολύ γιατί φαίνεται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει αύριο ένα έγκλημα πολέμου εναντίον του λαού. Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε».

Η Google δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο λογαριασμός αυτός στο Twitter ανήκει στον υπάλληλό της.

«Η ασφάλεια των υπαλλήλων μας είναι πολύ σημαντική για την Google, οπότε αν κάποιος έχει πληροφορίες παρακαλείται να καλέσει στο +44 20 7031 3008», ανέφερε η Google σε ανακοίνωση.

Ανώνυμη πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο Γόνιμ διαμένει στο Ντουμπάι αλλά είχε πάει στο Κάιρο «για προσωπικούς λόγους».

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει διακόψει την πρόσβαση στο ίντερνετ στην προσπάθειά της να εμποδίσει την επικοινωνία μεταξύ των διαδηλωτών. Η Google δημιούργησε ειδική υπηρεσία για την Αίγυπτο που επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν τηλεφωνικά μηνύματα τα οποία στη συνέχεια αναρτώνται στο Twitter.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή