ΛΑ.Ο.Σ: Παραποίηση της Ιστορίας η σειρά για την Επανάσταση του 1821

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 12:27
A- A A+

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνις Γεωργιάδης και Αθανάσιος Πλεύρης το θέμα της προβολής σειράς ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κάνουν λόγο για παραποίηση της Ιστορίας από τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ, υποστηρίζοντας ότι εγείρονται σοβαρά θέματα ιστορικής παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού.

Όπως επισημαίνουν, «δεν πρόκειται περί μιας ιστορικής περιγραφής και αναφοράς για το 1821, αλλά για μια ξεκάθαρα ιδεολογική ερμηνεία της ελληνικής ιστορίας από τους συντελεστές της σειράς, γνωστούς άλλωστε για την ιδεολογική τους στράτευση». «Συγκεκριμένα», τονίζουν, «προβάλλονται μεταξύ άλλων οι εξής ανιστόρητες θέσεις:

α) το Ελληνικό Έθνος δημιουργήθηκε με την Επανάσταση του 1821, γεγονός το οποίο διαγράφει την ιστορική συνέχεια του Ελληνικού Έθνους από τους προϊστορικούς ήδη χρόνους.

β) Ο ελληνικός λαός δεν υπέφερε από την τυρρανία των Οθωμανών, αντίθετα υπήρχε μεγάλη οικονομική και αγροτική ανάπτυξη.

γ) Η τουρκοκρατία ήταν περίοδος ευημερίας, ελευθερίας για τους Έλληνες.»

Καταλήγοντας, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης ερωτούν τον υπουργό Πολιτισμού αν στις προθέσεις του είναι η προβολή αντίστοιχου ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση του 1821, από τη δημόσια τηλεόραση, το οποίο να βασίζεται σε αμιγώς ιστορικές πηγές έτσι ώστε να προβληθεί η ιστορική αλήθεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή