Ελεγχόμενη έκρηξη στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Μετά τον εντοπισμό παγιδευμένου φακέλου
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 13:39
UPD:17:17

Ελεγχόμενη έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 13.30 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, έπειτα από τον εντοπισμό παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου.

A- A A+

Ελεγχόμενη έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 13.30 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, έπειτα από τον εντοπισμό παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος οποίος ήταν τοποθετημένος εντός φακέλου - ντοσιέ και τυλιγμένος με χαρτί περιτυλίγματος, εξουδετερώθηκε σε ασφαλή χώρο έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο φάκελος εντοπίστηκε από το προσωπικό του γραφείου του Υπουργού το οποίο εφάρμοσε τις οδηγίες για τους τρόπους ελέγχου της εισερχόμενης αλληλογραφίας και έφερε ως αποστολέα την «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων» και παραλήπτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης/Γραφείο Υπουργού.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι ο φάκελος παραλήφθηκε σήμερα το πρωί από υπάλληλο ταχυμεταφορικής εταιρείας. Κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας από υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης εντοπίστηκε ως ύποπτος και κλήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.

Μετά το περιστατικό, η Αστυνομία υπενθυμίζει σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς, εταιρείες ταχυμεταφοράς και λοιπούς Φορείς τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση εντοπισμού ύποπτης αλληλογραφίας ή αντικειμένου.

Το περιστατικό φέρεται να συνδέεται από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία με τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας και ειδικότερα με τη δίκη για την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο μηχανισμός έχει ομοιότητες με αυτούς που είχαν αποσταλεί τον περασμένο Νοέμβριο σε πρεσβείες και άλλους στόχους, ενέργεια για την οποία συνελήφθησαν δύο άτομα. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν εστάλη από τον ίδιο χώρο ή αν σχετίζεται με την προηγούμενη ενέργεια.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Tη συμπαράστασή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδη, αλλά και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Υπουργείου εκφράζουντα μέλη της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), ενώ καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιθέσεις και πρακτικές τυφλής βίας.

«Γι άλλη μία φορά δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ζωές, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με βόμβα, που ευτυχώς για τον παραλήπτη υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τους εργαζόμενους, στο κτίριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μόνον ανησυχία δημιούργησε», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΔΥΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή