Δ.Δρούτσας: Χωρίς ξένες επεμβάσεις η επόμενη μέρα στην Αίγυπτο

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 14:46
UPD:14:56

«Το χθεσινό διάγγελμα του Προέδρου Μουμπάρακ μπορεί να αποτελέσει ένα νέο σημείο αντιπαράθεσης ή ένα εφαλτήριο για δημοκρατικό διάλογο. Η Αίγυπτος έχει ανάγκη το δεύτερο», σημείωσε ο ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας σε δηλώσεις του για στις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο, μετά το τέλος της συνάντησή τους με τον Αυστραλό ομόλογό του Κέβιν Ραντ.

A- A A+

«Το χθεσινό διάγγελμα του Προέδρου Μουμπάρακ μπορεί να αποτελέσει ένα νέο σημείο αντιπαράθεσης ή ένα εφαλτήριο για δημοκρατικό διάλογο. Η Αίγυπτος έχει ανάγκη το δεύτερο», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε δηλώσεις του για στις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο, μετά το τέλος της συνάντησή τους με τον Αυστραλό ομόλογό του Κέβιν Ραντ.

Το ζητούμενο είναι να βγει η χώρα πιο δυνατή, πιο δημοκρατική και πιο ενωμένη και προϋπόθεση είναι «να βασιστεί στις δικές της δυνάμεις, με σεβασμό στην κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς ξένες επεμβάσεις», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. «Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να προτάξουν το συμφέρον του συνόλου και να επιδιώξουν συνεννόηση για να περάσει η χώρα στην επόμενη μέρα», πρόσθεσε ο κ. Δρούτσας και διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας «θα σταθεί στο πλάι της Αιγύπτου» και θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειες για μια νέα κοινωνία, με σεβασμό στην ιστορία της χώρας και τον στρατηγικό της ρόλο.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη τον υφυπουργό Δημήτρη Δόλλη για την επιτυχή διεξαγωγή της επιχείρησης επαναπατρισμού 180 Ελλήνων, εκφράζοντας παράλληλα το σεβασμό του στους Έλληνες της Αιγύπτου για το θάρρος και την ψυχραιμία τους.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή