Αίγυπτος: Συλλήψεις δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 18:52
A- A A+

Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, εκ των οποίων οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ώρες στην Αίγυπτο ενώ κάλυπταν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι φωτορεπόρτερ του European Pressphoto Agency (EPA) και φέρεται να έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποια υπηρεσία τον συνέλαβε, όμως οι μάρτυρες είπαν ότι είδαν να τον μεταφέρουν με στρατιωτικό όχημα.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι καταβάλει προσπάθειες για την απελευθέρωσή τριών δημοσιογράφων που έχουν συλληφθεί στην Αίγυπτο.

«Ενεργούμε για τη διευθέτηση της κατάστασης» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επειδή οι συνομιλίες με τις αιγυπτιακές αρχές συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης οι τρεις δημοσιογράφοι εργάζονται για ένα ιδωτικό τηλεοπτικό κανάλι και για μια ιστοσελίδα. Κρατούνται επειδή δεν τήρησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει για τις βραδινές ώρες από την περασμένη Παρασκευή στις τρεις μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου, το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Την ίδια ώρα, δύο Σουηδοί δημοσιογράφοι της εφημερίδας Aftonbladet κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν επίθεση σήμερα από το πλήθος σε μια φτωχογειτονιά του Καΐρου και στη συνέχεια συνελήφθησαν από έναν στρατιωτικό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Γερμανικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή