Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 19:59
UPD:20:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

A- A A+

Μπροστά στις άδειες κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού με 1-0 στον μεταξύ τους επαναληπτικό των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδα, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στον δικέφαλο αρκούσε ακόμα και το αποτέλεσμα της ισοπαλίας, αφού ο πρώτος αγώνας των δυο αντιπάλων στο στάδιο Καραϊσκάκη τους βρήκε ισόπαλους με 1-1. Παρόλα αυτά, με τέρμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 57ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν και τη νίκη, την οποία δικαιούνταν απολύτως, βάσει της εμφάνισής τους καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στη φάση του μοναδικού τέρματος, ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μέσα στην περιοχή ώστε μετά από όμορφο συνδυασμό των Βιεϊρίνια - Ίβιτς να πάρει την μπάλα από τον τελευταίο, να κοντρολάρει και με πλασέ να νικήσει τον Νικοπολίδη.

Το γκολ ήταν το επιστέγασμα των ενεργειών των παικτών του ΠΑΟΚ και φαινόταν πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν, αν έκρινε κανείς από τις ευκαιρίες που έβγαζαν οι δυο ομάδες. Όλες οι μεγάλες φάσεις ουσιαστικά ανήκαν στον δικέφαλο, με τους ερυθρολεύκους να καταφέρνουν να απειλήσουν μόνο στα τελευταία λεπτά.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Βιεϊρίνια εξανάγκασε σε πολύ δύσκολη απόκρουση με τα ακροδάχτυλα τον Νικοπολίδη, ο οποίος είδε στη συνέχεια τη μπάλα να καταλήγει και στο αριστερό του δοκάρι.

Με την έναρξη της επανάληψης ξανά ο Βιεϊρίνια έκανε το σουτ, έχοντας αποφύγει στον δρόμο του τον Μέλμπεργκ, μόνο που ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού βρισκόταν πάλι στη σωστή θέση, ενώ τρία λεπτά πριν το 1-0 ο Σαλπιγγίδης καθυστέρησε και μέσα στην περιοχή τον πρόλαβαν οι Παπαδόπουλος και Μοντεστό.

Στο 73' σε εκτέλεση φάουλ του Λίνο, ο Μιραλάς που ήταν στο τείχος μέσα στην περιοχή έκανε χέρι και κανονικά θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Ο διαιτητής Μάνταλος, όμως, έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς καν κόρνερ για τον ΠΑΟΚ.

Η απόφαση αυτή εκνεύρισε τους γηπεδούχους, αλλά ο Μιραλάς θα αποβαλλόταν ούτως ή άλλως στο 85' για χτύπημα στον Ίβιτς. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του δέχθηκε ένα γυαλί στο πρόσωπο, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Με τα παιχνίδι να πλησιάζει στο τέλος του, ο Ολυμπιακός πίεσε και στο 89' σε αναταραχή μέσα στην περιοχή του δικεφάλου ο Τοροσίδης έπιασε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Σαβίνι, Μαλεζάς, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ρόμενταλ (54' Ζαϊρί), Φουστέρ (60' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (60' Φετφατζίδης)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις