Κύπελλο Ελλάδας: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 23:14
UPD:03/02/2011 10:06

Η Ένωση πήρε την πρόκριση, παρά την ήττα της με 2-3, χάρη στη νίκη της με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, αν και το γκολ που της έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση το πέτυχε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

A- A A+

Απίστευτη ήταν η εξέλιξη του δεύτερου προημιτελικού μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση πήρε την πρόκριση, παρά την ήττα της με 2-3, χάρη στη νίκη της με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, αν και το γκολ που της έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση το πέτυχε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το τριφύλλι είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο από το 12ο λεπτό της αναμέτρησης με γκολ του Παναγιώτη Λαγού, αλλά όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά και να ανατρέψει τελείως την εις βάρος του κατάσταση, αφού πριν το τέλος του ημιχρόνου πήρε προβάδισμα με 2-1 και στο 63' σκορ πρόκρισης με 3-1.

Κάνοντας ένα από τα καλύτερά τους παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερείρα έδειχναν να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, όμως ο άρχοντας της αναμέτρησης Ανδρέας Παππάς και νεοαποκτηθείς άσος των κιτρινόμαυρων Ισπανός Μίσελ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη...

Ο πρώτος έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής για δυο πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αντί να αποβάλλει, ως όφειλε, τον Λουκά Βύντρα με δεύτερη κίτρινη στο πρώτο μέρος για σκληρό φάουλ, περίμενε μέχρι και το 73ο λεπτό πριν του δείξει την άγουσα για τα αποδυτήρια με κάρτα για καθυστέρηση, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται. Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΑΕΚ έκλεισε τον Παναθηναϊκό στα καρέ του και επόμενο ήταν κάποια στιγμή να δεχθεί το γκολ.

Δεν τον δέχθηκε, όμως, μέσα στα πλαίσια του κανονικού χρόνου, συν των επτάλεπτων καθυστερήσεων που έδειξε ο τέταρτος διαιτητής, αλλά ένα λεπτό μετά την ολοκλήρωσή τους στο 98ο, όταν και θα έπρεπε να είχε σφυρίξει η λήξη. Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο λάθος τους Αθηναίου ρέφερι, ο οποίος έπαιξε αναμφίβολα καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Όσο για τον Μίσελ, αυτός έκανε απλώς τη δουλειά του, όταν στην τελευταία φάση της αναμέτρησης κρέμασε από το κέντρο τον εκτός θέσης Καρνέζη και εκεί που όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Παναθηναϊκός δέχθηκε και τα δυο γκολ από την Ένωση σίγουρα θα κάνουν τους πράσινους να χτυπάνε για πολύ καιρό το κεφάλι τους στον τοίχο. Στο μεν πρώτο η άμυνα της ομάδας ανοίγει και αφήνει τον Λαγό να σουτάρει ολομόναχος πάνω στον νεαρό τερματοφύλακα του τριφυλλιού, ο οποίος βέβαια κανονικά θα έπρεπε να το είχε αποκρούσει, αλλά αντ' αυτού το είδε να καταλήγει στην εστία του. Στο δε δεύτερο το πολλά λόγια είναι κυριολεκτικά φτώχεια, αφού έτσι από το κέντρο δύσκολα θα δεχόταν το γκολ όχι απλώς τερματοφύλακας ερασιτεχνικής ομάδας, αλλά ούτε καν παιδικής.

Για τον Παναθηναϊκό καθοριστικής σημασίας ήταν η γρήγορη ισοφάριση στο 21' με κεφαλιά σε κόρνερ του Σισέ και το 2-1, που έκανε στην εκπνοή του ημιχρόνου με φοβερό σουτ του Ζιλμπέρτο Σίλβα έξω από την περιοχή. Από κει και πέρα, το 3-1 φαινόταν πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και πράγματι το έκανε ο Βύντρα στο 63' με κεφαλιά πάλι μετά από κόρνερ.

Όταν η ΑΕΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Μανόλο Χιμένεθ τα έδωσε όλα για όλα κάνοντας την ομάδα του τελείως επιθετική, την ώρα που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έβαζε τον έναν αμυντικογεννή παίκτη μετά τον άλλο. Επόμενο ήταν οι γηπεδούχοι να κάνουν μονόλογο, με τον Σάχα να φτάνει από τερματοφύλακας να μετατρέπεται σχεδόν σε χαφ...

Και πάλι, όμως, σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις, με έναν τεράστιο Σισέ να τραβάει κουπί μόνος τους και να βγαίνει σε παραπάνω από μια περιπτώσεις σε θέση για γκολ. Τη μεγαλύτερη, πάντως, ευκαιρία για το 4-1 έχασε στο 94' ο Λέτο, ο οποίος αν είχε κοντρολάρει σωστά μπαλιά του Γάλλου, σίγουρα θα είχε δώσει την πρόκριση στην ομάδα του, σκοράροντας σε κενό τέρμα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Καφές (53' Μπαχά), Γιάχιτς, Μάκος (79' Μίτσελ), Καράμπελας, Λαγός (72' Μπλάνκο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (89' Πλεσί), Χριστοδουλόπουλος, Νίνης (79' Σιμάο), Λέτο, Σισέ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις