Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 05:00
UPD:05:31
A- A A+

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας. Βαθμιαία επικράτηση θυελλωδών ανέμων 8 τοπικά 9 Μποφόρ στα ανατολικά πελάγη.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στα νότια, που τις πρωϊνές ώρες στη Νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Ανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 Μποφόρ. Βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 με 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 τοπικά 8 και στα νότια νοτιοανατολικοί πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Αττική. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αίθριο καιρό στα δυτικά και βόρεια προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ και μόνο στη Δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν το πρωΐ πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας, Ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης.

Ανεμοι: Στα δυτικά και βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 Μποφόρ, αλλά στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα θα επικρατούν νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 Μποφόρ.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και το πρωΐ στα βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή