Συμφωνία των κομμάτων για δημοσιονομικό συνταγματικό κανόνα ζητεί η Ντ. Μπακογιάννη

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 14:46
A- A A+

Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την πρότασή της για την καθιέρωση δημοσιονομικού συνταγματικού κανόνα απέστειλε η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η κ. Μπακογιάννη αφού επισημαίνει ότι αποτελεί κοινή διαπίστωση η συσσώρευση χρεών και ελλειμμάτων, τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αναζήτησης θεσμικών τρόπων προστασίας της ελληνικής κοινωνίας.

«Πιστεύω ότι οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συζητήσουν, με διάθεση συναίνεσης και συνεννόησης, τη θέσπιση, στο ελληνικό Σύνταγμα, ενός δημοσιονομικού κανόνα, ο οποίος, χωρίς να παρεμποδίζει την άσκηση της μακροοικονομικής πολιτικής, να εξασφαλίζει μεσοπρόθεσμα τη διατήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και την πιστή τήρηση των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων» αναφέρει.

Σημειώνει επίσης ότι ο συνταγματικός χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη αναθεώρηση δεν εμποδίζει τα κόμματα να καταλήξουν σε μια πολιτική συμφωνία, που θα τα δεσμεύει διαχρονικά και η οποία θα εφαρμοστεί στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση, για την οποία η πλειοψηφία των ελληνικών δυνάμεων συμφωνεί ότι θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίζει ευεργετική εξέλιξη μια τέτοια συμφωνία για τη δυνατότητα της χώρας να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και για το ύψος των επιτοκίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή