Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 1-2

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 21:01
UPD:21:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/INTIME SPORTS

A- A A+

Με τον Αχιλλέα Μπέο να φεύγει στις καθυστερήσεις από τις εξέδρες και να πηγαίνει πρώτα στον πάγκο της ομάδας του και μετά κοντά στο κόρνερ, ο Ολυμπιακός Βόλου, έπαιξε με την φωτιά, αλλά παρά την ήττα με 1-2, προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου. Εκεί θα βρεθεί απέναντι στον Ατρόμητο.

Μετά το χθεσινό θρίλερ στο ΟΑΚΑ και την πρόκριση της ΑΕΚ στο 98', το σκηνικό, σε μικρότερο φυσικά βαθμό επαναλήφθηκε και στο Πανθεσσαλικό. Ο Ολυμπιακός Βόλου παρά τη νίκη του επί της Κέρκυρας με 2-0 και μάλιστα εκτός έδρας, βρέθηκε κοντά στον αποκλεισμό. Έχασε με 2-1 από τους «Φαίακες» που έπαιξαν με πολλές και σημαντικές ελλείψεις, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Το τέλος της αναμέτρησης είχε τεράστια αγωνία, καθώς οι νησιώτες πίεζαν για το τρίτο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Μάλιστα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Αχιλλέας Μπέος έφυγε από τις κερκίδες και πήγε αρχικά δίπλα στον πάγκο της ομάδας του και μετά κοντά στο κόρνερ, μη αντέχοντας άλλο από την αγωνία του. Στο τέλος έδωσε συγχαρητήρια στην Κέρκυρα και τα έβαλε με την απόδοση των παικτών του.

Έχοντας κερδίσει με 2-0 μέσα στην Κέρκυρα , ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά. Από την στιγμή μάλιστα που οι «Φαίακες» κατέβηκαν με πολλές απουσίες, οι Βολιώτες έδειχναν με το ενάμισι πόδι στους «4».

Και όμως παρότι η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ξεκίνησε δυνατά, είδε μόλις στο 17' τους αντιπάλους της με κεφαλιά του Παρασκευαΐδη να παίρνουν το προβάδισμα και να αναπτερώνουν τις όποιες ελπίδες είχαν. Μάλιστα από εκεί το λεπτό και μέχρι το 28' οι Κερκυραίοι είχαν τον έλεγχο του ματς και έδειχναν ικανοί να πετύχουν ένα ακόμα γκολ και να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι μπορεί να μπουν σε μπελάδες, χτύπησε ο Μάρτιν. Ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» με κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Μητρόπουλο στο 28' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Μετά το 1-1, ο Ολυμπιακός Βόλου έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, φτάνοντας πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά όσες φορές έγινε επικίνδυνος, ο Αποστολίδης ήταν εκεί και γλίτωνε την ομάδα του με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Οι γηπεδούχοι δηλαδή είχαν τον απόλυτο έλεγχο και ο Αποστολίδης όσες φορές χρειάστηκε τους σταματούσε και το 1-1 έμενε.

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι όχι απλά θα έπαιρναν την πρόκριση αλλά και τη νίκη, τα πάντα πήγαν να αλλάξουν στο 73'. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Ιωάννου ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε κάνοντας το 1-2. Από εκείνο το λεπτό το άγχος κυρίευσε τους «ερυθρόλευκους», αλλά και όλους όσοι βρισκόντουσαν στο Πανθεσσαλικό. Μάλιστα παρά το τσουχτερό κρύο, ο Αχιλλέας Μπέος είχε βγάλει το μπουφάν του και έδειχνε το πόσο μεγάλη αγωνία είχε για την πρόκριση. Μια πρόκριση που τελικά ήρθε, μιας και παρά τις προσπάθειες των «Φαιάκων» δεν κατάφεραν να κάνουν το 1-3, με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στον δεύτερο ημιτελικό (ο πρώτος είναι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις