Τ. Χυτήρης: Η δημόσια τηλεόραση θα πάψει να είναι το μακρύ χέρι του υπουργείου

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 21:41
A- A A+

«Η δημόσια τηλεόραση θα πάψει να αποτελεί το μακρύ χέρι του υπουργείου», διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Χυτήρης τόνισε πως «η μονομέρεια έχει τελειώσει. Οι παρεμβάσεις του πλέον, δεν μπορεί παρά να αφορούν την γενική κατεύθυνση, τις αρχές και την ποιότητα των προγραμμάτων της τηλεόρασης. Ο υπουργός δεν έχει κανέναν λόγο να παρεμβαίνει σ’ αυτά, πέραν των γενικών κατευθύνσεων».

Ενημερώνοντας την Επιτροπή για την πορεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού προανήγγειλε μια νέα κατεύθυνση στη λειτουργία των κρατικών καναλιών, μακριά από τους στόχους της «ανταγωνιστικότητας» που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δίνοντας έμφαση στη διαφάνεια των παραγωγών της ΕΡΤ, ο κ. Χυτήρης δεσμεύτηκε για την ανακοίνωση στο site της ΕΡΤ, του κόστους των παραγωγών της, όπως επίσης δεσμεύτηκε κατόπιν αιτήματος των βουλευτών της Επιτροπής, να την ενημερώσει για το ύψος της μισθοδοσίας των στελεχών της επί της προηγούμενης διακυβέρνησης.

«Δεν νοιώθω πως έχω ομφάλιο λώρο με τον κ. Χυτήρη, ούτε είμαι κομματικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Πήγα στην ΕΡΤ, γιατί αξιολογήθηκε πως μπορώ να προσφέρω ύστερα από 30 χρόνια στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση» ανέφερε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς