Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 05:00
UPD:05:47
A- A A+

Βροχές στα κεντρικά και νότια με σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Θυελλώδεις άνεμοι στα ανατολικά πελάγη 8 και τοπικά 9 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωΐ στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά έως 8 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα φθάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια έως 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα φθάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στις βόρειες Κυκλάδες κατά τόπους θα είναι ισχυρά, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και στα δυτικά πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τη Χίο και νοτιότερα θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο το πρωΐ 9 Μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Αττικής. Τα φαινόμενα το πρωΐ θα είναι έντονα κυρίως στα βορειοανατολικά του νομού, από το μεσημέρι όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις, με σχετική βελτίωση από το απόγευμα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Ανεμοι: Βόρειοι, στα δυτικά μέχρι 4 Μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, που σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας θα είναι ισχυρός.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και πιθανόν τις πρωϊνές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά βόρειοι μέχρι 5 Μποφόρ.

Αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή