Σούπερ Λίγκα: Δυο ντέρμπι Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 11:34
UPD:15:56
A- A A+

Δυο πολύ μεγάλα ματς Αθήνας-Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεσαι το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, καθώς το Σάββατο η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αρη στο ΟΑΚΑ, ενώ την Κυριακή στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την επεισοδιακή πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου η Ένωση θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη κόντρα στους «κίτρινους», που υπό συνθήκες θα τη φέρει ακόμα και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, οι Θεσσαλονικείς θα κυνηγήσουν και αυτοί το τρίποντο, αφού στην προσπάθεια που κάνουν για να μπουν στην πρώτη πεντάδα δεν έχουν περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών.

Στον Παναθηναϊκό, ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε το Κύπελλο σίγουρα θα βασανίζει για πολύ καιρό ακόμα τους ανθρώπους της ομάδας. Παρόλα αυτά, για την ώρα θα πρέπει να αφήσουν τα πάντα πίσω τους, μιας και το ματς της Τούμπας είναι κυριολεκτικά γι' αυτούς ζωής ή θανάτου. Αν δεν πάρουν τη νίκη και ο Ολυμπιακός αυξήσει κι άλλο τη διαφορά του στην κορυφή, θα πρέπει να πουν αντίο και στις τελευταίες τους ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, έχει και αυτός κίνητρο για τη νίκη, καθώς θέλει να εδραιωθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αλλά και να δείξει πως μπορεί να παίξει σε τρία ταμπλό (Κύπελλο-Πρωτάθλημα-Europa League).

Στραβοπάτημα, λοιπόν, των «πρασίνων» περιμένουν στον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής στο Καραϊσκάκη την Ξάνθη σε ένα ματς που λογικά έχει τον πρώτο λόγο.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, Ολυμπιακός Βόλου και Ατρόμητος στο Πανθεσσαλικό κάνουν μια πρώτη πρόβα των μεταξύ τους ημιτελικών στο Κύπελλο, ενώ διασταυρώνουν ακόμα τα ξίφη τους Καβάλα με Κέρκυρα και Εργοτέλης με Πανιώνιο.

Κρισιμότατες αναμετρήσεις για τη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού είναι το Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα και Πανσερραϊκός-Ηρακλής, που θα διεξαχθούν το Σάββατο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ 17:15 NOVA6

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 17:15 NOVA2

A.E.K. - ΑΡΗΣ 19:30 NOVA2

Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 15:00 NOVA3

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ 15:00 NOVA2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 15:00 NET

ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 17:15 NOVA2

Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:30 NOVA1

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις