Γ. Καρατζαφέρης: Η εξέγερση δεν προσφέρει λύσεις

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 11:54
UPD:11:56

«Αυτό που προωθείται από τη Γερμανία στην Ελλάδα είναι μία μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών κατά 1/3, από τις 24.000 ευρώ θα πάμε στις 17.000 ευρώ», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, με αφορμή και τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

A- A A+

«Αυτό που προωθείται από τη Γερμανία στην Ελλάδα είναι μία μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών κατά 1/3, από τις 24.000 ευρώ θα πάμε στις 17.000 ευρώ», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, με αφορμή και τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι αυτοί που θα αισθανθούν τη μέγγενη να πιέζει περισσότερο θα είναι ο μη προνομιούχος Έλληνας πολίτης και τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας, ενώ εξαπέλυσε διπλή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στάθηκαν κατώτερα των περιστάσεων. Πληρώνουμε τώρα την απραξία, τα λάθη και τα ανομήματα των κυβερνήσεων αυτών που συνέχιζαν να φορτώνουν στις πλάτες της Ελλάδας το δυσβάσταχτο χρέος στηριζόμενα στις πλάτες του Ελληνικού λαού που τον κρατούν όμηρο με τις πελατειακές κομματικές σχέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ωστόσο ότι η εξέγερση των πολιτών δεν βοηθά, αφού, όπως είπε όχι μόνο δεν προσφέρει λύσεις στα προβλήματα, αλλά αντίθετα, «θα επιδεινώσει την ήδη κακή κατάσταση μας».

«Η λέξη εξέγερση είναι μια πολύ εύκολη λέξη. Όμως μετά τι θα γίνει; Θα καταλήξουμε την χώρα μας Τυνησία ή Αίγυπτο; Προσπαθήσαμε για πολλά χρόνια να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος, του εμφυλίου πολέμου. Δεν πρέπει να ανοίξουμε καινούριες», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που όπως ανέφερε, θα αποτελέσει μία διέξοδο για τον κ. Παπανδρέου.

«Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός τελικά θα πάρει τα προικιά που χρειάζεται, ευρωομόλογο, επιμήκυνση, κούρεμα του χρέους, ώστε να μεταπηδήσει, αν συμφωνήσουν οι ισχυροί του κόσμου, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Εμένα με ανησυχεί αυτό που έρχεται, αυτό που βρίσκεται μπροστά μας και το οποίο θα είναι εξαιρετικά δυσβάστακτο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την ψήφο των μεταναστών δικαίωση του κόμματός του, τονίζοντας πως όταν πριν από ένα χρόνο ήρθε στο Κοινοβούλιο ο Νόμος προς ψήφιση ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ήταν η μόνη παράταξη που μίλησε για αντισυνταγματικότητα.

Αναφερόμενος εξάλλου στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει μια ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική, να γνωρίζουμε όπως είπε, πόσους μετανάστες χρειαζόμαστε και από πού θα έρθουν.

«Να σκεφτούμε μόνον πως κάθε χρόνο φεύγουν από την χώρα μας 12 δισ ευρώ από τις νόμιμες ή μη νόμιμες αμοιβές των μεταναστών. Μόνον η διαφυγή στον ΦΠΑ υπολογίζεται στα 4 δισ. Την ίδια στιγμή που ο επιχειρηματίας ο έμπορος οδηγείται στο αυτόφωρο για 500 ευρώ έξω από το μαγαζί του η «κουρελού» φοροδιαφεύγει», σχολίασε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή