Α1 Μπάσκετ: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 82-63

Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2011 18:55
UPD:07/02/2011 12:43
A- A A+

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πανιώνιο με 82-63 έχοντας σε καλή μέρα τους Παπαλουκά, Χαλπερίν και Τεόντοσιτς και παρέμεινε αήττητος στην Α1 με 15 νίκες.

Ο Μαυροκεφαλίδης έμεινε εκτός δωδεκάδας στο ματς με την Βαλένθια, αλλά απέναντι στον Πανιώνιο ο Ίβκοβιτς επέλεξε να τον ξεκινήσει στην πεντάδα και ο 26χρονος φόργουορντ τον αντάμειψε με τους επτά πρώτους πόντους του Ολυμπιακού (7-4, 2').

Η άμυνα του Ολυμπιακού ωστόσο δεν λειτουργούσε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των διεισδύσεων του Πανιωνίου και έτσι οι φιλοξενούμενοι με οργανωτή τον Άντερσον κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ παρά τις προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας (15-8, 5’).

Η είσοδος του Παπαλουκά βελτίωσε την επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών και έτσι έγινε το 23-12 στο 9'. Οι «κυανέρυθροι» δεν πτοήθηκαν όμως, και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του Ολυμπιακού να πετύχει καλάθι σε σετ παιχνίδι μείωσαν σε 27-24 στο 23'.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έμειναν χωρίς καλάθι εντός παιδιάς στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου και έτσι ο Πανιώνιος διατήρησε επαφή με το σκορ μέχρι το 16' (33-30).

Το γρήγορο παιχνίδι και η καλύτερη άμυνα του Ολυμπιακού έστειλαν τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με διαφορά οκτώ πόντων (43-35), αλλά όταν ο πια με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τεόντοσιτς έδειξε αρκετά κέφια στον δημιουργικό τομέα, το προβάδισμα των «ερυθρολεύκων» διευρύνθηκε αρκετά (54-39, 25').

Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να διευρύνουν περαιτέρω το προβάδισμα τους, αφού ο Πανιώνιος επιμένοντας να «χτυπάει» μέσα από τη ρακέτα παρέμεινε ανταγωνιστικός (61-49, 28').

Ο Παπαλουκάς συνεχίζοντας να αγωνίζεται σε υψηλό τέμπο, όπως και με τη Βαλένθια βοήθησε την ομάδα του να φθάσει στο +19 (70-51, 31'). Την ίδια ώρα ο Ζερμέιν Άντερσον προσπαθούσε να μειώσει το σκορ αναλαμβάνοντας τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Πανιωνίου, αλλά χωρίς ανάλογη υποστήριξη από κάποιο συμπαίκτη του δεν μπορούσε να κάνει και πολλά.

Ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά έπεσε με τον Ίβκοβιτς να χρησιμοποιεί τους Κατσίβελη και Παπανικολάου, οι οποίοι είχαν θετική παρουσία. Σκόραραν όλοι οι «ερυθρόλευκοι», η διαφορά έφθασε το +20 (78-68) στο 38' και έκλεισε στο 82-63.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις