Σούπερ Λίγκα: ΑΕΚ-Αρης 1-2

Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2011 21:27
UPD:07/02/2011 12:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

A- A A+

Τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα εντός έδρας μετράει πλέον η ΑΕΚ, η οποία το Σάββατο το βράδυ γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Αρη μέσα στο ΟΑΚΑ.

Για την Ένωση είχε προηγηθεί η λευκή ισοπαλία με την Κέρκυρα, η βαριά ήττα με 4-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου και το 3-2 με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο την περασμένη Τετάρτη. Ο Αρης πάτησε πάνω σε αυτή τη μίνι παράδοση που έχει δημιουργηθεί το πρόσφατο χρονικό διάστημα και με μια μεστή εμφάνιση πήρε την τρίτη μόλις νίκη του σε 52 παιχνίδια με την ΑΕΚ ως γηπεδούχο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κίτρινους» ήταν ο Ντάρσι Νέτο, ο οποίος πέτυχε και τα δυο τέρματα της ομάδας του, ενώ στο ενδιάμεσο για τον «δικέφαλο» είχε ισοφαρίσει ο Ίσμαελ Μπλάνκο.

Πάντως, παρά το τελικό αποτέλεσμα, που αναμφίβολα σκορπίζει εκ νέου απογοήτευση στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, όμως ο Αρης ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Στο 25' ο Μίσελ με εξαιρετική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Νέτο, ο οποίος πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων και με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή για το 1-0.

Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους και ταυτόχρονα προκάλεσε ψυχρολουσία στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά για όλο το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους ούτε καλή μπάλα παίχτηκε, ούτε φάσεις για γκολ βγήκαν.

Με την έναρξη της επανάληψης, όμως, επήλθε ισορροπία στο παιχνίδι, όταν στο 51' ο Μπλάνκο με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Σκόκο έφερε το ματς στα ίσια.

Η λογική ήθελε την ΑΕΚ να βγαίνει μπροστά στη συνέχεια και να πιέζει για το 2-1. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι κάτι το σπουδαίο. Από ευκαιρίες, ένα διαγώνιο σουτ του Μπάχα που πέρασε άουτ. Τίποτα άλλο.

Έτσι, ο Αρης περίμενε και την κατάλληλη στιγμή χτύπησε. Στο 75' ο Κόκε έβγαλε τον Νέτο στην αντεπίθεση, με τον Βραζιλιάνο να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και να κάνει ότι θέλει τον άμοιρο Ντιόπο. Σε αυτό το διάστημα κανείς δεν βρέθηκε από την ΑΕΚ για να πάει να δώσει βοήθεια στον Σενεγαλέζο και έτσι ο μέσος των φιλοξενούμενων με όλη την άνεσή του ζύγισε το πόδι του και πλάσαρε στη δεξιά του γωνία τον Αραμπατζή, στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας του.

Στα λεπτά που απέμεναν η Ένωση ήταν τραγική και δίκαιες ήταν οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων της. Το επιστέγασμα σε όλα αυτά ήταν και η άδικη αποβολή για χέρι του Ματέος (η μπάλα χτύπησε στο στήθος του) στην πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα του «δικεφάλου».

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Ματέος, Αργυρίου, Νταντόμο, Μάκος (71' Γκέντσογλου), Μίτσελ (46' Μπαχά), Μπερνς, Γκερέιρο (46' Ντιόπ), Σκόκο, Μπλάνκο

Αρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Πορτίγια (62' Πρίττας), Βανγκέλι, Κόκε (81' Τσέζαρεκ), Σακάτα (62' Καστίγιο)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις