Ανοίγουν ξανά τις μπάρες των διοδίων

Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011 10:07
UPD:10:11
A- A A+

Πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων έχουν προγραμματίσει για σήμερα τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Όπως είχαν ανακοινώση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα μέσα της εβδομάδας τα μέλη του Συντονιστικού του κινήματος, η απόφαση ελήφθη με αφορμή τις πρώτες διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον μελών του κινήματος.

Στις κινητοποιήσεις θα παραστεί και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα βρίσκεται στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου στις 3 μ.μ. για να συμμετάσχει, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «στην παλλαϊκή μέρα δράσης κατά της ληστρικής λειτουργίας των διοδίων».

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας τονίζει πως η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει «ταυτότητα ανομίας».

Ο κ. Ρέππας ξεκαθαρίζει πως προέχει «η απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή», ενώ υποστηρίζει την ανάγκη να υπάρξουν δραστικές αλλαγές οι οποίες μάλιστα, όπως αναφέρει, «ξεβολεύουν κάποιους».

«Δεν πρόκειται ν' αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στον κίνδυνο της διεθνούς ανυποληψίας και της περιθωριοποίησης, γιατί εκεί οδηγείται μια χώρα με ταυτότητα ανομίας», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτιμά πως η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι μια παρένθεση και σημειώνει πως θεωρεί την επίταξη ως οριακή επιλογή, στην οποία πάντως δεν προτίθεται να καταφύγει.

Τέλος, ο κ. Ρέππας τάσσεται υπέρ των αναλογικών διοδίων, ζητώντας αυτή η λύση να προβλεφθεί στις συμβάσεις με τις εταιρείες, έτσι ώστε το μέτρο να αρχίσει να ισχύει μέσα σε ένα χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή