Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0

Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011 16:57
UPD:07/02/2011 12:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

A- A A+

Με τον Αντεφέμι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του υπό την πίεση του Νταβίντ Φουστέρ, ο Ολυμπιακός έκαμψε και την αντίσταση της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο, οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ούτε όμως και να ασκήσουν τη συνήθη για φέτος πίεσή τους στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Έτσι, μετά από 45 αγωνιστικά λεπτά όλα έδειχνα πως οι δυο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια. Σε εκείνοι το σημείο, όμως, η τύχη χαμογέλασε στους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Βασίλης Τοροσίδης μετά από μπαλιά του Ζαϊρί σέντραρε πολύ όμορφα από τα δεξιά για την καρδιά της άμυνας της Ξάνθης. Εκεί βρισκόταν μέσα σε δυο τρία σώματα αμυνόμενων ο Νταβίντ Φουστέρ. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, που δεν πήρε πάντως τροχιά για την εστία. Αντιθέτως, κατέληξε στο αριστερό απλωμένο χέρι του Αντεφέμι και από εκεί στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Γκσπούρνινγκ.

Έχοντας πετύχει το γκολ, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και έψαξαν με μεγαλύτερη ψυχραιμία και ένα δεύτερο τέρμα στην επανάληψη, όμως η Ξάνθη ήταν εκείνη που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 50' ο Σουάνης μετά από λάθος του Μέλμπεργκ βγήκε απέναντι από τον Πάρντο, αλλά το σουτ του ήταν τραγικό κακό, πετώντας στα σκουπίδια το δώρο που του έκανε ο Σουηδός αμυντικός.

Ο Ριέρα ήταν αυτός στη συνέχει που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για του φιλοξενούμενους, έχοντας ως κορυφαία στιγμή ένα κόρνερ που απομάκρυνε δύσκολα ο τερματοφύλακας των Ακριτών στο 59'.

Μια ακόμα καλή για τους γηπεδούχους ήταν το πλασέ του Ιμπαγάσα στο 78', όμως ο Γκσπούρνινγκ βρισκόταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Στο 86' ως αλλαγή πέρασε στο παιχνίδι και ο Ντούντου, επιστρέφοντας έτσι στους αγωνιστικούς χώρους μετά από απουσία δυο μηνών.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (76' Τζιμπούρ), Ζαϊρί (64' Φετφατζίδης), Μπράβο, Φουστέρ (86' Ντουντού), Χολέμπας, Τοροσίδης, Ριέρα

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Γκσπούρνιγκ, Κομεσίδης, Φλίσκας (78' Μπόατενγκ), Κωστούλας, Βάλλας, Βασιλακάκης (58' Κιντάνα), Ποϊ, Σουάνης (74' Καζάκης), Αντεφέμι, Στιούαρτ, Κατόνγκο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις