Σούπερ Λίγκα: Καβάλα-Κέρκυρα 1-0

Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011 17:10
UPD:07/02/2011 12:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

A- A A+

Με πρωταγωνιστή τον Μάριους Νικουλάε, η Καβάλα κέρδισε 1-0 την Κέρκυρα στο «Ανθή Καραγιάννη» κι έκανε ένα βήμα παραπάνω για την έξοδό της στην Ευρώπη και τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Δοκάρι είχαν οι «αργοναύτες», που διαμαρτύρονται για τρία πέναλτι.

Αν και η Κέρκυρα θέλησε να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι, η Καβάλα πήρε γρήγορα τα ηνία και ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο. Οι «αργοναύτες» προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παραβιάσουν την εστία του Κωνσταντόπουλου, αλλά δεν τα κατάφερναν, καθώς οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έδιωχναν, όπως έκανε ο Γραμμόζης στο 16' προ του Ονουάτσι, έπειτα από γύρισμα του Χργκόβιτς.

Γι’ αυτό, η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 24' από πλευράς Κέρκυρας. Ο Τσίγκας έκανε το ένα-δυο με τον Μακρή και ο τελευταίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 26' οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή, με τον Αμπντούν να βγάζει σέντρα, τον Νικουλάε να δίνει με κεφαλιά στον Ονουάτσι, που σπατάλησε την ευκαιρία κι έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα οι παίκτες του Χένρικ Κάσπερτσακ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Γραμμόζη στον Νικουλάε, όμως φάνηκε ότι ο Ρουμάνος περισσότερο «βούτηξε» για να κερδίσει το πέναλτι. Στο 30' η Καβάλα είχε νέα ευκαιρία, με το σουτ του Ντικρόκ πάνω στην κίνηση να περνάει άουτ, ενώ στο 37' ο Νικουλάε δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από τη σέντρα του Ονουάτσι.

Τελικά, οι Καβαλιώτες κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με τον Ρουμάνο φορ να δέχεται ωραία την πάσα από τον Ρίος και με πλασέ πάνω στην κίνηση να γράφει το 1-0 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια κεφαλιά του Τσίγκα στο 43', που κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα πέντε λεπτά, όμως δεν απείλησαν τον Γκαλίνοβιτς, ενώ οι παίκτες της Καβάλας βγήκαν μπροστά και στο 52' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Ο Κωνσταντόπουλος ανέτρεψε τον Νικουλάε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Βοσκάκης έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι, ενώ έβγαλε και κίτρινη κάρτα στον επιθετικό των «αργοναυτών» για θέατρο.

Στο 58' ο Νικουλάε θέλησε να χριστεί ξανά σκόρερ, όμως το σουτ ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Κέρκυρας να μπλοκάρει δίχως πρόβλημα. Στη συνέχεια, η Κέρκυρα βγήκε στην επίθεση και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο αυτό δεν ήρθε σε δυο φάσεις στο 60' και στο 63'. Το σουτ του Γραμμόζη και η κεφαλιά του Τσίγκα, αντίστοιχα, κατέληξαν στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς.

Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του Χένρικ Κάσπερτσακ πήραν ξανά τα ηνία και είχαν δοκάρι, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για τρίτη φορά στο παιχνίδι για πέναλτι. Συγκεκριμένα, στο 70' ο Ονουάτσι βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κωνσταντόπουλο, αλλά έκανε κακό πλασέ κι έστειλε την μπάλα άουτ και πέντε λεπτά αργότερα ο Παρασκευαΐδης έκανε χέρι στη σέντρα του Αμπντούν με τον Βοσκάκη να μην υποδεικνύει παράβαση.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 76', όπου η κεφαλιά του Ντουγκλάο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Αυτό έμεινε μέχρι το τέλος και η Καβάλα πήρε τη νίκη και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Χργκόβιτς, Πέρτζελ, Καρντόζο (Σιόντης 69'), Ντικρόκ. Αμπντούν, Ονουάτσι (Περεϊρίνια 85'), Νικουλάε, Ρίος

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Kωνσταντόπουλος, Στολτίδης (Χαμπλ 46'), Καλαντζής, Τσίγκας (Μαζνόφ 65'), Παρασκευαίδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Επστάιν, Γραμμόζης, Μακρής (Η. Ιωάννου 78')

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις