Αίγυπτος: Αυξήσεις 15% σε μισθούς και συντάξεις ενέκρινε η κυβέρνηση

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 19:05
UPD:23:47

A- A A+

Αυξήσεις της τάξης του 15% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και στις συντάξεις στρατιωτικών και πολιτών ενέκρινε η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κατευναστεί η ένταση, την ώρα που οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Οι αυξήσεις θα τεθούν σε ισχύ από την πρώτη Απριλίου τρέχοντος έτους.

«Οι αυξήσεις αυτές θα κοστίσουν στο υπουργείο Οικονομικών 6,5 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου ένα δισ δολάρια)», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Σαμίρ Ραντουάνε, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΕΝΑ.

Η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης και τη δημιουργία ενός ταμείου 5 δισεκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (850 εκατομ. δολάρια) που θα χορηγηθούν ως αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν οι έμποροι, για τους ιδιοκτήτες των κατεστραμμένων αυτοκινήτων, για τις κλοπές και τους βανδαλισμούς στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Επιφυλακτική απέναντι στις συνομιλίες η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Παράλληλα, η Μουσουλμανική Αδελφότητα δηλώνει πως θα επανεξετάσει την συνέχιση των συνομιλιών με την κυβέρνηση σε περίπτωση που οι εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ καθώς και άλλα αιτήματα δεν πραγματοποιηθούν.

Η αντιπολίτευση ζητεί την αναθεώρηση του συντάγματος προκειμένου να επιτραπεί η διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, τον περιορισμό της προεδρικής θητείας, τη διάλυση του κοινοβουλίου, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και την άρση των νόμων επείγουσας ανάγκης.

«Εκτιμούμε την κατάσταση. Θα επανεξετάσουμε ολόκληρο το ζήτημα του διαλόγου», δήλωσε ο Έσαμ ελ Εριαν, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή