Γ. Πεταλωτής: Το «δεν πληρώνω» δεν είναι κίνημα, αλλά «τζαμπατζήδες»

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 16:25
UPD:16:38

Το «δεν πληρώνω» δεν είναι κίνημα, αλλά «τζαμπατζήδες», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σημειώνοντας παράλληλα πως «αντίσταση και μαγκιά, όταν αυτά που δεν πληρώνει κάποιος τα πληρώνει πολλαπλάσια ο διπλανός του, δεν γίνεται».

A- A A+

Το «δεν πληρώνω» δεν είναι κίνημα, αλλά «τζαμπατζήδες», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας παράλληλα πως «αντίσταση και μαγκιά, όταν αυτά που δεν πληρώνει κάποιος τα πληρώνει πολλαπλάσια ο διπλανός του, δεν γίνεται».

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, το «δεν πληρώνω» είναι «μία φιλοσοφία που δεν αρμόζει σε μία δημοκρατική κοινωνία και κάθε άλλο παρά προοδευτική και δήθεν αριστερή νοοτροπία είναι» και πως ο καθένας που κάνει αυτές τις κινήσεις είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή.

Υπογράμμισε παράλληλα πως η κυβέρνηση δεν έχει να διαπραγματευτεί και δεν συναλλάσσεται με ανθρώπους, που δεν πληρώνουν, ενώ επισήμανε ότι «δεν χρειαζόταν καμία κίνηση του ''δεν πληρώνω'' για να δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα στα διόδια, εμείς βάλαμε το ζήτημα προτού κάποιοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν δήθεν κίνημα ανυπακοής, που είναι εκ τους ασφαλούς».

Τόνισε, ωστόσο, ότι οι συμβάσεις, που έχουν υπογραφεί από το ελληνικό κράτος, ισχύουν και είναι υποχρέωση τού κάθε πολίτη να τα πληρώνει έως ότου μειωθούν.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμη ότι είναι μεγάλη «πληγή», όταν το κράτος χάνει έσοδα και πως «οι πολίτες θα πληρώνουν τις μαγκιές κάποιων» και επισήμανε ότι υπάρχουν τρόποι διαμαρτυρίας, που είναι νόμιμοι.

«Αλίμονο αν ο καθένας μας αμφισβητεί το αν κάθε υπηρεσία είναι σωστή και αν θεωρεί ότι δεν είναι, δεν πληρώνει», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι σε συγκεκριμένες συνθήκες, που ζούμε, κάποιοι ψαρεύουν στα θολά νερά».

«Εφόσον είναι υποχρέωση όλων των πολιτών να πληρώνουμε, θα πληρώνουμε όλοι και κανείς δεν μπορεί να κάνει τον μάγκα και μάλιστα ανέξοδα», ανέφερε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε αναγκαία την αύξηση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να διαχειριστεί το «μεγάλο φαγοπότι της ΝΔ».

«Κάποιοι που έρχονται να κάνουν τον μάγκα σήμερα και να αμφισβητήσουν τα πάντα, όταν γινόταν το μεγάλο πανηγύρι επί ΝΔ, που γέμιζε το ΜΕΤΡΟ με υπαλλήλους από τηλέφωνα πολιτικών γραφείων, τότε θα έρεπε να αντιδρούν και όχι να πηγαίνουν σήμερα να σφραγίζουν παράνομα τα εκδοτήρια εισιτηρίων», τόνισε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτική κινητοποίηση πίσω από τις κινητοποιήσεις γενικά, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «υπάρχουν κάποιες κινητοποιήσεις επαγγελματικών ομάδων, που ξεβολεύονται, που θέλουν να μείνουν αδρανοποιημένα τα πράγματα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή