Πέμπτος θάνατος στη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2002 22:00
A- A A+

Ο ιός του Δυτικού Νείλου προκάλεσε και πέμπτο θάνατο στη Λουϊζιάνα, στις ΗΠΑ, έπειτα από τους τέσσερις άλλους θανάτους που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της πολιτείας.

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα του ιού αυτού, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, έχουν καταγραφεί στη Λουϊζιάνα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Μπομπ Γιόχανσεν. Χθες, Δευτέρα, η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών της Ατλάντα, Τζούλι Γκέρμπερντινγκ, ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 88 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στις ΗΠΑ, εκ των οποίων 58 στη Λουϊζιάνα, 22 στο Μισισιπί και οκτώ στο Τέξας. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν τα 14 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τις αρχές της Λουϊζιάνας περιλαμβάνονται στην καταμέτρηση αυτή του Κέντρου Ελέγχου των Ασθενειών.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο οποίος είναι διαδεδομένος στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, είχε εντοπιστεί στις ΗΠΑ για πρώτη φορά το 1999 κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής. Μεταδίδεται από τα κουνούπια, τα οποία έχουν τσιμπήσει πουλιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό και έχει συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης σε ορισμένους ασθενείς. Μικρό ποσοστό από τους ηλικιωμένους που προσβάλλονται από τον ιό παρουσιάζουν στη συνέχεια εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα.

Οι ειδικοί λένε ότι για πρόληψη πρέπει να καλύπτεται το δέρμα, να γίνεται χρήση εντομοαπωθητικών και να καθαρίζονται τα στάσιμα νερά.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να δοθεί στη Λουϊζιάνα συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξάπλωση στις ΗΠΑ του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος έχει εντοπιστεί σε πουλιά και κουνούπια σε 34 πολιτείες της Αμερικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή