Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2002 07:01
UPD:13:27
A- A A+

Εκτακτο δελτίο καιρού

Ισχυρές καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται απο θυελλώδεις ανέμους ή και χαλάζι θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη το απόγευμα αρχικά στην Ηπειρο και τη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Λίγες νεφώσεις στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη και τη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα στα δυτικά και νότια βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 22 έως 39 βαθμούς και στα νησιά από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Αύριο Πέμπτη, στη Μακεδονια, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στην Αττική με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το βράδυ βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη. Αισθητή πτώση θα σημειωθεί τη νύχτα.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά το βράδυ θα γίνουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά απο το βράδυ θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή